Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Καταλονία

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ!!

Ιστορική και πρωτοποριακή χαρακτηρίζεται η απόφαση της βουλής της Καταλονίας για απαγόρευση των ταυρομαχιών! Με 68 ψήφους υπέρ, 55 κατά και 9 αποχές, ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2012.
Πλήθος ανθρώπων σε όλο τον κόσμο θεωρούν αυτό το « ψυχαγωγικό θέαμα» ως βάρβαρη μορφή κακοποίησης ζώων. Πολλές μεγάλες φιλοζωικές οργανώσεις πίεζαν την κυβέρνηση της Καταλονίας για απαγόρευση αυτού του βάρβαρου εθίμου και φαίνεται ότι το πέτυχαν.
Αυτό που ελπίζουν τώρα είναι σε μια καθολική απαγόρευση αυτού του εθίμου σε όλη την Ισπανία.
Είναι πράγματι εντυπωσιακό πώς ένας θεσμός χρόνων και χρόνων έρχεται να καταργηθεί και μάλιστα δια νόμου. Έτσι ξεχωρίζουν τα προηγμένα και πολιτισμένα κράτη! Η Ελληνική Πολιτεία τόσα χρόνια και ακόμα δεν έχει βρει τον τρόπο να κάνει υποχρεωτική την ηλεκτρονική σήμανση στα ζώα συντροφιάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News