Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Ιαματικές πηγές και λουτροθεραπεία

Η ιστορία των ιαματικών πηγών έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Ο πρώτος παρατηρητής των πηγών με θεραπευτικές ιδιότητες ήταν ο ιστορικός Ηρόδοτος (484-410 π.Χ.) που πρωτοσύστησε τα ιαματικά λουτρά.

Τι είναι όμως τα ιαματικά νερά, σε τι ωφελούν και εν τέλει, γιατί κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος;

Τα νερά των φυσικών ή ιαματικών πηγών είναι νερά που πηγάζουν μέσα από πετρώματα και βράχους, και βγαίνουν από τα έγκατα της γης. Στην ουσία, είναι μεταλλικά νερά που περιέχουν μεταλλικά συστατικά, όπως νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, οξυγόνο και άλλα σημαντικά στοιχεία που καθορίζουν τις αξίες και τις ιδιότητες των ιαματικών νερών.
Η θερμοκρασία των φυσικών πηγών επίσης διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, φτάνοντας πάντως μέχρι και τους 60 βαθμούς Κελσίου.
Τα ιαματικά νερά έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, ικανές να θεραπεύσουν ασθένειες, όπως ρευματικά, αρθριτικά, παθήσεις του ήπατος, πεπτικές και άλλες χρόνιες παθήσεις.Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι υψηλές απαιτήσεις, προσέλκυσαν σιγά-σιγά και το νεανικό κοινό που αντιμετώπισε τα ιαματικά λουτρά ως έναν τρόπο χαλάρωσης, αλλά και προληπτικής θεραπείας.
Σήμερα φαίνεται ότι αρκετοί άνθρωποι θεωρούν τα SPAS ως μία νέα μόδα. Γεγονός είναι πάντως ότι η ανάγκη και η ζήτηση της εν λόγω «μόδας», η οποία στην ουσία κρατάει αρκετές χιλιάδες χρόνια, διαφαίνεται να ξεπερνάει κάθε προσδοκία, καθώς οι δραστηριοποιούμενες στον κλάδο επιχειρήσεις αναπτύσσονται και πληθαίνουν και στην Ελλάδα. Εν τέλει όμως, αυτό που είναι πρωτεύουσας σημασίας, είναι η σωστή αξιοποίηση εκατοντάδων φυσικών πηγών σε ολόκληρη την Ελλάδα που αποδεικνύονται θησαυρός για όλο και περισσότερους ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις, ακόμα και για τις περιπτώσεις έντονου άγχους και στρες που επιβαρύνουν την υγεία τους σε καθημερινή πλέον βάση.
(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ: Ενδειξεις- Αντενδειξεις λουτροθεραπείας)

---
ΠΗΓΗ:
www.iraj.gr
Νικόλαος Ηρ. Γεωργιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News