Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

"Έρευνα στη τεχνολογία της διαιτησίας"... Του Γιώργου Μιχαηλίδη!!

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης, Γενικός Γραμματέας Σ.Δ.Π.Ν. Πέλλας…

Υπέρ της υιοθέτησης τεχνολογικών βοηθημάτων στη διαιτησία και μάλιστα πριν διεξαχθεί το Μουντιάλ που έφερε το θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία σε σύνολο 36.822 ερωτηθέντων φιλάθλων που ψήφισαν από διάφορα μέρη του πλανήτη. Την έρευνα πραγματοποίησε η Ένωση των Λιγκών της Ευρώπης το Δεκέμβριο του 2009 και τον Ιανουάριο του 2010. Συγκεκριμένα, το 87% των ερωτηθέντων φιλάθλων λέει «ναι» στην εισαγωγή «Τεχνολογικών Βοηθημάτων» για τους διαιτητές. Απ’ αυτό το ποσοστό, το 39% θέλει η τεχνολογία να εφαρμοστεί όπου είναι δυνατόν, Το 27% είναι υπέρ του να υπάρχει βοήθεια της τεχνολογίας μόνο στις φάσεις που γίνονται εντός της μεγάλης περιοχής. Το 21% είναι υπέρ του να εφαρμόζεται μόνο για να διαπιστώνεται πότε η μπάλα περνάει την γραμμή του τέρματος. Επίσης, το 88% επιθυμεί να χρησιμοποιείται το βίντεο για να ελέγχονται πειθαρχικά ποδοσφαιριστές που ξεγελούν τον διαιτητή και κερδίζουν «κάλπικα» πέναλτυ. Το ίδιο ποσοστό (88%) των φιλάθλων δηλώνει το βίντεο να χρησιμοποιείται για να ελέγχονται πειθαρχικά και οι διαιτητές οι οποίοι με τις αποφάσεις τους αλλοιώνουν καταφανέστατα το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΚΕΣ!!
1) Το 45% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι προτεραιότητα των Λιγκών πρέπει να είναι η προστασία των συλλόγων, ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική τους επιβίωση.
2) Το 18% πιστεύει ότι πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η διαφύλαξη του υγιούς ανταγωνισμού.
3) Το 13% πιστεύει ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην παραγωγή νέων ποδοσφαιριστών.
4) Το 56% ζητάει να μπουν περιορισμοί στους μισθούς των ποδοσφαιριστών και να μην μπορούν οι σύλλογοι να υπογράφουν όσο υψηλά συμβόλαια επιθυμούν.
Ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Λιγκών Γαρεγκ Κλαρκ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας τόνισε: «Για ακόμη μια φορά οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να πουν τη γνώμη τους η οποία αξιολογείται. Σε προηγούμενες σαιζόν είχαμε δώσει στην ΦΙΦΑ την ευκαιρία να δοκιμάσει την τεχνολογία στις διοργανώσεις. Αυτή η προσφορά παραμένει στο τραπέζι».

ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ!!
1) Το 55% πιστεύει ότι οι Λίγκες κάνουν θετική δουλειά σε αντίθεση με το 11% που πιστεύει το αντίθετο.
2) Το 65% των φιλάθλων παρακολούθησε την ομάδα του να αγωνίζεται για πρώτη φορά όταν ήταν κάτω των 11 ετών.
3) Ο κυριότερος λόγος που οι φίλαθλοι υποστηρίζουν μια ομάδα είναι η εντοπιότητα σε ποσοστό 65% και η επιρροή από την οικογένεια σε ποσοστό 45%.
4) Με άριστα το -10- οι φίλαθλοι βαθμολογούν:
• Τη διασκέδαση που τους προσφέρει η παρακολούθηση ενός αγώνα στο γήπεδο με 8,6.
• Την ατμόσφαιρα που επικρατεί εντός του γηπέδου με 8,5.
• Την καλή οπτική επαφή από την κερκίδα προς τον αγωνιστικό χώρο με 8,5.
• Την ασφάλεια που πρέπει να παρέχεται στα γήπεδα με 8,2.
• Την πολυπόθητη νίκη της ομάδας τους με 8,2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News