Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Kαρασμάνης: «Πάρτε εδώ και τώρα μέτρα για το βιομηχανικό ροδάκινο»

Η συγκομιδή του κατ’ εξοχήν αγροτικού προϊόντος στο νομό μας, συμπύρινου ροδάκινου, έχει ξεκινήσει και κορυφώνεται στις αμέσως προσεχείς μέρες.
Κυβέρνηση και Υπουργείο είναι απόντες. Κανένα μέτρο δεν εξαγγέλλουν για να προστατεύσουν τους παραγωγούς από τα παιχνίδια που κάθε χρόνο παίζονται σε βάρος τους.
Κυβέρνηση και Υπουργείο δεν απαντούν σε Ερωτήσεις, ούτε σε πρόταση συγκεκριμένη (Επερώτηση) να γίνει συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων στο Κοινοβούλιο με «Εισηγητή» τον Γιώργο Καρασμάνη. Συγκαλεί συσκέψεις στις οποίες δεν καλεί τους ντόπιους βουλευτές που γνωρίζουν όσο κανένας άλλος το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Λύσεις υπάρχουν. Όπως έχουν βρει χρήματα για να ικανοποιήσουν αιτήματα άλλων παραγωγικών τάξεων, κάλλιστα μπορούν να βρουν το ένα τρίτο (1/3) των χρημάτων, δηλαδή 13 με 15 εκατομμύρια ευρώ (που σημαίνει 4 με 5 λεπτά επιπλέον στη τιμή του προϊόντος). Το οποίο καλλιεργείται από χιλιάδες παραγωγούς σε έξι (6) νομούς της χώρας. Και διατηρεί τα πρωτεία στην παγκόσμια προτίμηση, με όλα τα οφέλη για την εθνική μας οικονομία. Δεν πρέπει αυτήν την πρωτιά να τη διατηρήσουμε;
Τελειώνει ο Ιούλιος και οι βιομηχανίες δεν έχουν ανακοινώσει τιμή και το υπουργείο δεν ανησυχεί γι’ αυτό. Ας πιέσει έστω και τώρα να ανακοινώσουν τιμή.
Κι αν υπάρχει διαφορά απ’ αυτήν που ζητούν οι παραγωγοί ας βάλει το χέρι στην τσέπη όπως έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Αρκεί να υπάρξει πρόβλεψη και να υπάρξουν μέτρα, ώστε να μη γίνουν τα περσινά λάθη. Τα χρήματα να πάνε στους παραγωγούς, δηλαδή στη τιμή του προϊόντος τους και όχι να τα ενθυλακώσουν επιτήδειοι.
Αλλά επαναλαμβάνω: Με τη διασφάλιση ότι τα χρήματα αυτά θα πάνε στις τσέπες των παραγωγών μέχρι και το τελευταίο ευρώ.
Και για να τελειώνουμε κάποια στιγμή, Πρόεδροι ομάδων παραγωγών και βιομήχανοι, θα πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να διαισθανθούν τις δικές τους ευθύνες, να προτάξουν το συνολικό συμφέρον από το συντεχνιακό, να συνειδητοποιήσουν τον κοινωνικό τους ρόλο απέναντι σε μια παραγωγική ομάδα που δίνει την πρώτη ύλη και δουλειά στις βιομηχανίες τους. Διότι αν συνεχίσουν την ίδια τακτική σε 4-5 χρόνια θα ψάχνουν για ροδακινοπαραγωγούς και ροδάκινα.

---
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News