Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Τριέτη επιτήρηση σε δύο 11χρονους για απόπειρα βιασμού

Δικαστήριο στο Λονδίνο καταδίκασε την Τετάρτη δύο αγόρια 11 ετών για την προσπάθεια τους να βιάσουν ένα κορίτσι οκτώ ετών...

Σύμφωνα με την απόφαση θα παρακολουθούνται από κοινωνικούς λειτουργούς για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά αν παρουσιάσουν ικανοποιητική πρόοδο, η περίοδος επιτήρησης θα συντομευτεί.

Ο δικαστής έκρινε πάντως ότι θα ήταν «αντιπαραγωγικό» να οδηγηθούν στη φυλακή τα ανήλικα παιδιά, ένα από τα οποία παρουσιάστηκε από τους δασκάλους του ως μαθητής-υπόδειγμα. Πρωτόδικα στα δύο παιδιά είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για βιασμό, έπειτα από την καταγγελία για το γεγονός, το οποίο συνέβη το 2009 στο Χέις του δυτικού Λονδίνου.

Ωστόσο η αρχική κατηγορία μεταβλήθηκε στη συνέχεια σε απόπειρα βιασμού. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε τα επιχειρήματα των δύο αγοριών τα οποία υποστήριξαν ότι απλώς έπαιζαν.

«Δεν αποδέχομαι αυτή την εκδοχή των γεγονότων» υπογράμμισε ο δικαστής αν και πρόσθεσε ότι «παραδέχομαι πως δεν αντιλαμβάνεστε τη βαρύτητα των πράξεών σας». Τα αγόρια ήταν 10 ετών όταν συνέβη το γεγονός και πιστεύεται ότι είναι οι νεότεροι καταδικασθέντες για σεξουαλικής φύσης εγκλήματα.


---
ΠΗΓΗ:fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News