Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Αύξηση 20% στο ψωμί...

ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ!!

Το πρωτοφανές κύμα καύσωνα σε συνδυασμό με τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρωσία έχουν οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της τιμής του ψωμιού, αφού το 20% των καλλιεργειών της χώρας έχει καταστραφεί.

Μέσα σε λίγες μέρες, η τιμή του καρβελιού των 380 γραμμαρίων έχει αυξηθεί κατά 20% στην αγορά της Μόσχας και αγγίζει πλέον τα 18 ρούβλια (45 λεπτά του ευρώ), από 15 ρούβλια.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας, στις 4 Αυγούστου είχαν ήδη καταστραφεί 107 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργιών, κάτι που θα οδηγήσει αναμφίβολα στην αύξηση του πληθωρισμού, αλλά -όπως ελπίζουν οι ρωσικές αρχές- όχι πριν από τον Σεπτέμβριο.

Πάντως το υπουργείο, φοβούμενο πιθανές κοινωνικές αντιδράσεις, ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου την πρόθεσή του να ορίσει ανώτατες τιμές σε 20 προϊόντα διατροφής

---
Πηγή: Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News