Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ξεκινά η κατασκευή νέου 2ου Δημοτικού σχολείου Αριδαίας!

Πολύ θετική έκβαση στην κατεύθυνση της βελτίωσης των υποδομών εκπαίδευσης αποτελεί η πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία εντάχτηκε η κατασκευή του 2ου Δημοτικού σχολείου Αριδαίας και η αντίστοιχη χρηματοδότησή του στο ΠΕΠ Μακεδονίας Θράκης 2007 – 2013.
Αναφερόμενος στην απόφαση, ο Δήμαρχος Αριδαίας κ. Πέτρος Ζέρζης τόνισε τα εξής:
“Το πρόβλημα των σχολικών υποδομών το είχαμε επισημάνει από την αρχή της θητείας μας και επικεντρώσαμε όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια επίλυσης του. Η απόφαση ένταξης της κατασκευής του 2ου Δημοτικού σχολείου Αριδαίας στο ΠΕΠ Μακεδονίας Θράκης 2007 – 2013 μας προκαλεί απόλυτη ικανοποίηση και έρχεται να επιβραβεύσει την προσπάθεια μας αυτή. Μια προσπάθεια ετών, η οποία προϋπόθετε σε πρώτη φάση την τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του 2ου Δημοτικού σχολείου Αριδαίας, για το οποίο δε βρήκαμε καμία προεργασία και στη συνέχεια τη διευθέτηση διάφορων εκκρεμοτήτων που προέκυψαν και αφορούσαν στην τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου.
Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στην άριστη συνεργασία που είχαμε με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας στη σύνταξη των μελετών και στην υποβολή της πρότασης, όπως επίσης και στους συνεργάτες μου στο Δήμο που εργάστηκαν μεθοδικά και συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία.
Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, η οποία έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Σύντομα το έργο θα δημοπρατηθεί και με την ολοκλήρωσή του θα παραδώσουμε στους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης ένα νέο, σύγχρονο διδακτήριο, το οποίο θα ανταποκρίνεται με επάρκεια στις νέες εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές μεθόδους.
Ο προϋπολογισμός της κατασκευής του νέου σχολείου ανέρχεται στο ποσό των 2.950.000 ευρώ και η πρόταση περιλαμβάνει την ανέγερση και πλήρη αποπεράτωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας καθώς και την εκτέλεση εργασιών διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου.
Η προσπάθεια μας όμως δε σταματά εδώ, αλλά συνεχίζεται ακόμη πιο εντατικά, με τη διεκδίκηση της κατασκευής καινούριου 2ου Γυμνασίου και 2ου Ενιαίου Λυκείου Αριδαίας. Όσον αφορά στα συγκεκριμένα σχολικά κτίρια, ως Δήμος, έχουμε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, έχουμε τακτοποιήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, με την απόκτηση της κυριότητας 15 στρεμμάτων στο χώρο του φυτωρίου και το μόνο που απομένει είναι να πάρει η πολιτεία την απόφαση να τα χρηματοδοτήσει.
Στον τομέα των υποδομών εκπαίδευσης έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας συνεχίζει να μας δικαιώνει.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News