Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Έξι ελληνικές τράπεζες και 3 κυπριακές στις 1.000 κορυφαίες

Έξι ελληνικές και τρεις κυπριακές τράπεζες συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των 1000 κορυφαίων τραπεζών του κόσμου, όπως δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του έγκυρου περιοδικού «The Banker».
Οι πλείστες μάλιστα τράπεζες βρίσκονται στις πρώτες διακόσιες πενήντα θέσεις ενώ κάποιες παρουσιάζουν εντυπωσιακή άνοδο, όπως τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ( Hellenic Postabank SA) που από την 530η θέση ανέβηκαν στην 330η και τη Marfin Popular Bank που από την 240η θέση σκαρφάλωσε στην 209η. Να σημειώσουμε ότι η ταξινόμηση βασίζεται στο Δείκτη Πρωτοβάθμιου Κεφαλαίου (TIER 1 Ratio). Πιο κάτω είναι ο κατάλογος των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών με τη θέση που καταλαμβάνουν στην αξιολόγηση του περιοδικού:

100 (100) Εθνική Τράπεζα

115 (112) Alpha Bank

164 (170) Τράπεζα Πειραιώς

209 (240) Marfin Popular Bank

222 (282) Bank of Cyprus

330 (530) Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

338 (431) Αγροτική Τράπεζα

664(652) Ελληνική Τράπεζα

758 (850) ProBank

Σε παρένθεση η θέση που είχαν καταλάβει στην προηγούμενη ταξινόμηση.


---
Πηγή: axiaplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News