Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

75η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

Η 75η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης υιοθετεί ως κεντρικό μήνυμά της ένα σημαντικό θεματικό αφιέρωμα με τίτλο «Καινοτομία και Πράσινη Ανάπτυξη»!!

Στόχος του αφιερώματος είναι η ανάδειξη των σημαντικών αναπτυξιακών προοπτικών που διανοίγονται με την υιοθέτηση των πράσινων τεχνολογιών καθώς και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας που εδράζονται κυρίως στο φυσικό περιβάλλον, στη δημιουργικότητα και στην ευφυΐα των Ελλήνων.

H Helexpo, τοποθετεί το εν λόγω αφιέρωμα στο Περίπτερο 13, τον πλέον κεντρικό εκθετήριο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θέλοντας να καταδείξει τη σημασία της Καινοτομίας και της Πράσινης Ανάπτυξης.

Στο περίπτερο αυτό, εκθέτουν, μαζί με επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθώς και το Υπουργείο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ήτοι τα δύο Υπουργεία τα οποία κατά τεκμήριο διαμορφώνουν τις πολιτικές για την Καινοτομία και την Πράσινη Ανάπτυξη.

Παράλληλα, η Helexpo, στο πλαίσιο της 75ης Δ.Ε.Θ. θα αναπτύξει μία σειρά από δράσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, τόσο εντός όσο και εκτός του Εκθεσιακού της Κέντρου, με στόχο την προβολή του αφιερώματος αλλά και την ενημέρωση των 250.000 επισκεπτών της Δ.Ε.Θ. για τις εφαρμογές της Πράσινης Ανάπτυξης στην καθημερινότητά τους. Οι δράσεις αυτές συνίστανται στα εξής:

Διαμόρφωση μίας πράσινης πύλης της Δ.Ε.Θ. την οποία θα συνθέσουν 20.000 φυτά σε ειδική σκαλωσιά,
Παρουσίαση του μοναδικού στον κόσμο δένδρου ηλιακής ενέργειας το οποίο θα παραχθεί εμπορικά από τον Οκτώβριο,
Εγκατάσταση πράσινων, ενεργειακά αυτόνομων σπιτιών,
Παρουσίαση των φιλικών προς το περιβάλλον ηλεκτρικών ποδηλάτων,
Λειτουργία ηλιακών περιπτέρων ενημέρωσης του κοινού για τις δυνατότητες που παρέχει η πράσινη ανάπτυξη
Διοργάνωση ειδικής ημερίδας σχετικής με το θέμα με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων και επιχειρηματιών.
Η συμμετοχή των επιχειρήσεων που υιοθετούν τις «πράσινες τεχνολογίες», κυρίως στους τομείς της ενέργειας, καθώς και των αρμοδίων φορέων που διαμορφώνουν το πλαίσιο της πολιτικής στα ζητήματα της Πράσινης Ανάπτυξης αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία προβολής του έργου τους στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της Δ.Ε.Θ. Ταυτόχρονα, τους δίνεται η ευκαιρία να εντοπίσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες μέσω συναντήσεων με τους χιλιάδες επιχειρηματίες που επισκέπτονται τη Δ.Ε.Θ. κυρίως από την Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες.

---
helexpo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News