Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: "Ποιος θα αναπαλαιώσει το σπίτι του Λουντέμη";

«Μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό να αναπαλαιωθεί»!

Με αυτή τη φράση ο δήμος Εξαπλατάνου περιγράφει στο προσωπικό του site την κατάσταση που επικρατεί με το σπίτι του Λουντέμη! Το σπίτι αυτό έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού διατηρητέο, ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία προσπάθεια αναπαλαίωσης!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τέτοιον καιρό είχε σταλεί δελτίο τύπου με αφορμή τα «Λουντέμεια 2009» το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Η επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της οικίας του Μενέλαου Λουντέμη που σύντομα περιέρχεται στη δικαιοδοσία του Δήμου Εξαπλατάνου ο οποίος με τις έτοιμες μελέτες του θα προχωρήσει στην αναστύλωση και στην ανάδειξή της με χρηματοδότηση της Πολιτείας όπως έχει εξαγγείλει πρόσφατα ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς»!
Ένα χρόνο μετά, η κατάσταση παραμένει ίδια…
«Ο πατέρας μου θυσίασε όλη του τη ζωή υπηρετώντας τα «πιστεύω» του και τις αξίες του, με κεντρική αναφορά τον εκπολιτισμό των ανθρώπων. Τι κάνουν λοιπόν για να διαφυλάξουν τη μνήμη του και την κληρονομιά του; Εγώ κοντεύω να πεθάνω. Τι πρέπει να κάνω; Να πάρω ένα σακί με τσιμέντο και να πάω να χτίσω το σπίτι του;» δήλωσε πριν ένα χρόνο σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 65χρονη σήμερα κόρη του λογοτέχνη, Μυρτώ Λουντέμη-Ηλιοπούλου. Θυμάται ότι το 1988 η Μελίνα Μερκούρη ως υπουργός Πολιτισμού έδωσε στις τοπικές Αρχές 6 εκατομμύρια δρχ. για την έναρξη εργασιών αναπαλαίωσης. «Δεν έγινε τίποτα. Τι απέγιναν τα χρήματα ποτέ δεν έμαθα», λέει. [ΕΘΝΟΣ, 11/02/2009]

Τους τελευταίους μήνες ο κ. Παράσχος Τσάνταλης έχει ανοίξει «πόλεμο» με τον δήμαρχο Εξαπλατάνου κ. Σταύρο Τουφεγγόπουλο με αφορμή κάποιες ασφαλτοστρώσεις που έγιναν πριν αρκετά χρόνια! Θα προτείναμε λοιπόν, να αφήσουν τις εκδικητικές κόντρες κατά μέρους και να προβούν σε έναν υγιή διάλογο για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον τόπο μας!
Αν νοιάζονται όπως λένε για την ανάπτυξη της περιοχής μας ας πάψουν να εκτοξεύουν πυρά προς κάθε κατεύθυνση και ας σκύψουν το κεφάλι στα σημαντικά προβλήματα! Κανείς δεν παίρνει δύναμη κατηγορώντας και διαφθείροντας τον «αντίπαλο»! Γιατί εδώ που τα λέμε, ποσώς αφορά τον απλό κόσμο το «ποιος έφαγε τι»!! Αντίθετα, αν προσπαθήσουν να μπουν στη διαδικασία διαλόγου, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ θετικά για όλους!
Όλα αυτά απαιτούν διάθεση και υποχωρήσεις από όλες τις μεριές. Εμείς απλά προτείνουμε… Εσείς είστε σε θέση να πράξετε;

3 σχόλια:

  1. EΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ!! ΜΠΡΑΒΩ! ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ.. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ, ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΚΟΜΑ Κ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ....ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΛΟΥΝΤΕΜΗ.ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News