Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Κινητοποιήσεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών και στο Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών.


Οι γιατροί που εργάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών και στο Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την επίλυση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Προβλήματα όπως:
- Υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ελλείψεις ειδικοτήτων όπως στην παιδοχειρουργική (με αποτέλεσμα παραπομπή στη Θεσσαλονίκη κάθε ύποπτου για οξεία χειρουργική κοιλιά περιστατικού π.χ. οξεία σκωληκοειδίτιδα) αλλά και γαστρεντερολόγου και νευροχειρούργου η παρουσία των οποίων θα είχε ανεκτίμητη συμβολή στην βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας στην αντιμετώπιση των περιστατικών, ιδίως των επειγόντων.
- Περικοπή του αριθμού των εφημερευόντων ιατρών και σύνταξη ενός προγράμματος εφημεριών με γνώμονα την προσαρμογή στα ασφυκτικά πλαίσια του ελλιπέστατου κονδυλίου για τις εφημερίες (γύρω στα 183.000 μηνιαίως).
Κατ’ αυτόν τον τρόπο τα προγράμματα καθίστανται ανασφαλή για ασθενείς και εργαζόμε–νους, αφού η περικοπή του προγράμματος σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση.
- Μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών προηγουμένων μηνών (Νοέμβρη και Δεκέμβρη 2008, Αύγουστο - Οκτώβριο και Νοέμβριο 2009, Φλεβάρη- Απρίλη και Μάη 2010).
- Οι τομείς καθαριότητας, σίτισης, ασφάλειας έχουν δοθεί σε εργολάβους που εξοντώνουν με την εντατικοποίηση και την υπερεκμετάλλευση τους εργαζομένους.
- Εκτεταμένη αξιοποίηση των ελαστικών μορφών εργασίας (stage) ιδίως στο νοσηλευτικό προσωπικό.
- Υποβάθμιση του κέντρου υγείας Κρύας Βρύσης με εκτεταμένες περικοπές στο πρόγραμμα των εφημεριών.
- Ελλείψεις σε αντιδραστήρια και αναλώσιμα υλικά.
Η κατάσταση που επικρατεί στο Κ.Υ. Κρύας Βρύσης και στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης του τομέα της υγείας από της κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που την ίδια στιγμή ενισχύουν με τις πολιτικές τους, στον κρίσιμο κοινωνικά αυτόν τομέα, τη δράση επιχειρηματικών ομίλων που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες με σκοπό το κέρδος.
Θεωρώντας τα αιτήματα των εργαζομένων νοσοκομειακών γιατρών δίκαια και επειδή υπεύθυνη για την επίλυση των προβλημάτων τους είναι η κυβέρνηση που τα δημιούργησε,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και στο Κ.Υ. Κρύας Βρύσης νομού Πέλλας (προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, θέματα εφημεριών κ.α.) και να πληρωθούν άμεσα τα χρήματα που τους οφείλονται;

Οι βουλευτές
Άγγελος Τζέκης
Γιάννης Ζιώγας
Σοφία Καλαντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News