Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Αφγανιστάν : Μαστίγωσαν και εκτέλεσαν έγκυο μοιχαλίδα

Μαστιγώθηκε δεκάδες φορές προτού εκτελεστεί με μία σφαίρα από αντάρτες Ταλιμπάν.

Ο λόγος για μία 48χρονη χήρα από το Αφγανιστάν, που κατηγορήθηκε για μοιχεία και ως εκ τούτου, θανατώθηκε “παραδειγματικά”, ενώ ήταν έγκυος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ανώτερος αστυνομικός αξιωματούχος της επαρχίας Μπαντγίς, Αμπντούλ Τζαμπάρ, η εκτέλεση “συνέβη ενώπιον κοινού. Μολονότι κανείς δε διαμαρτυρήθηκε, η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για το συμβάν”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνδρας, με τον οποίο υποτίθεται ότι διατηρούσε σχέση η 48χρονη, έχει διαφύγει.
Ωστόσο, ο κύριος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Κάρι Μοχάμαντ Γιουσούφ, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στο συμβάν.

“Είναι ένα κακό έργο και το απορρίπτουμε. Όποιος το έκανε δεν είναι μέλος των Ταλιμπάν και προσπαθεί να μας δυσφημήσει”, δήλωσε ο Γιουσούφ τηλεφωνικά από αδιευκρίνιστη τοποθεσία.

Σημειώνεται πάντως, ότι όταν βρίσκονταν στην εξουσία στο Αφγανιστάν, από το 1996 ως το 2001, οι Ταλιμπάν οργάνωναν δημόσιους λιθοβολισμούς και μαστιγώσεις γυναικών που διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις εκτός γάμου.


---

ΠΗΓΗ: Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News