Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Πάρκο Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών: Στην τελική φάση κατασκευής το έργο!

Την τελική του όψη άρχισε να αποκτά σταδιακά το Πάρκο του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Πρόκειται για μεγάλη παρέμβαση στο κέντρο της πόλης που θα ωφελήσει πολλαπλά τόσο τη συγκεκριμένη περιοχή η οποία αναβαθμίζεται σημαντικά όσο και ευρύτερα την έδρα του δήμου, που αποκτά πλέον ένα σύγχρονο, λειτουργικό και φιλικό χώρο πρασίνου και αναψυχής. Ηδη οι βασικές εργασίες διαμόρφωσης του χώρου έχουν ολοκληρωθεί καθώς και οι επενδύσεις με κυβόλιθους και πέτρα στα σημεία που προέβλεπε η Μελέτη. Τη θέση τους στο χώρο έχουν πάρει επίσης οι πέργκολες και τα χτιστά παγκάκια. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή των πεζοδρομίων περιμετρικά της πλατείας συμπεριλαμβανομένων και αυτών μπροστά από την εκκλησίας ενώ ήδη έχει αρχίσει η τοποθέτηση των καλλωπιστικών και άλλων φυτών που θα δώσουν στο χώρο μια όμορφη εικόνα. Άλλωστε η δημιουργία «βοτανικών κήπων» αποτελεί βασικό στοιχείο της μελέτης όπως και τα σιντριβάνια τα οποία θα χαρίζουν δροσιά στους επισκέπτες. Ηδη χθες οι περαστικοί είχαν μια ευχάριστη εμπειρία όταν παρουσία του επιβλέποντος Μηχανικού του έργου, έγινε δοκιμή λειτουργίας του συστήματος ανάδυσης νερού και όλα εξελίχτηκαν ομαλά. Σταδιακά θα αρχίσει η φύτευση των δέντρων αφού οι περιβαλλοντικές συνθήκες μέχρι σήμερα δεν ευνοούσαν τη μεταφύτευση τους, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Σε κάθε περίπτωση στις αρχές του Σεπτέμβρη η εικόνα του Πάρκου θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει τους τελευταίους 9 μήνες.
Πλέον σε λίγο καιρό μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να απολαμβάνουν την ομορφιά των λουλουδιών και των δέντρων, τη δροσιά των νερών και την ηρεμία ενός περιπάτου. Στην πρόσφατη επίσκεψή του στο χώρο των εργασιών ο δήμαρχος Γιαννιτσών Νικόλαος Παπανικολάου αναφέρθηκε στην σημαντική αυτή παρέμβαση λέγοντας τα εξής:«Σε λίγο καιρό οι κάτοικοι του δήμου μας και ειδικότερα οι κάτοικοι των Γιαννιτσών θα έχουν στη διάθεσή τους ένα φυσικό στολίδι. Γιατί πράγματι ο καθένας μπορεί πλέον χωρίς ενδοιασμούς να χαρακτηρίσει το Πάρκο του Αγίου Γεωργίου ως ένα μοναδικό κόσμημα στο κέντρο της πόλης μας. Σήμερα νοιώθουμε δικαιωμένοι για την επιλογή μας να επενδύσουμε στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής των πολιτών προχωρώντας στη λήψη απόφασης για την ανακατασκευή του συγκεκριμένου Πάρκου. Θυμόμαστε όλοι την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. Ηταν ένα πάρκο έρημο χωρίς ζωή, χωρίς ομορφιά που τα γέρικα πεύκα του αποτελούσαν συνεχή κίνδυνο για τους περαστικούς. Με μια γενναία απόφαση προχωρήσαμε στην ανάπλαση του πάρκου και της πλατείας περιμετρικά αναδεικνύοντας παράλληλα και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Δεν θα ήθελα να σταθώ σε όλα αυτά που ειπώθηκαν και γράφτηκαν κατά καιρούς, ακόμη και από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, σχετικά με το κόστος του έργου και την αξιοπιστία της Μελέτης. Εμείς εμπιστευτήκαμε επιστήμονες και επενδύσαμε στη γνώση και την εμπειρία τους. Το αποτέλεσμα πάντα είναι αυτό που δικαιώνει η εκθέτει αυτούς που αναλαμβάνουν την ευθύνη κάθε απόφασης. Νομίζω σήμερα με σιγουριά μπορούμε να παραδεχτούμε ότι το αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή μας και τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε τη διοίκηση του δήμου. Το πάρκο αυτό ανήκει στο λαό των Γιαννιτσών και όχι μόνο και αποτελεί δείγμα μια οργανωμένης προσπάθειας για την οποία είμαστε υπερήφανοι».

---
Γραφείο τύπου Δήμου Γιαννιτσών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News