Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Φύγαμε για ομίλους...

Αυτό που άρχισε ο Ρουίς στο «Κλ. Βικελίδης» το ολοκλήρωσε στην Βιέννη. Πέτυχε το χρυσό γκολ για τον Άρη και με το 1-1 κόντρα στην Αούστρια οι «κίτρινοι» πέρασαν στους ομίλους του Europa League.

Ο Καρλ Νταξμπάχερ επέλεξε με σύστημα 4-4-2 να ξεκινήσει με τους Λίντνερ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Τρογιάνσκι και αριστερά τον Σουντερ. Το κεντρικό δίδυμο ήταν οι Ντάγκοβιτς και Μαρκρεϊτερ. Στο χώρο του κέντρου οι Χλίνκα και Μπαουμγκαρτλινγκερ. Στα άκρα από δεξιά ο Κλαϊν και από τα αριστερά ο Λινζ. Στην επίθεση οι Γιούν και Λιντς.

Αλλαγές σε άμυνα και επίθεση

Από την άλλη ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ επέλεξε να ξεκινήσει με τους Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Νέτο και αριστερά τον Μίσελ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γκιάρο και Λαζαρίδης. Στο κέντρο τα δύο αμυντικά χαφ οι Τόχα και Ναφτί και στα άκρα ο Χαβίτο από τα δεξιά και ο Κάλβο από τα αριστερά. Στην επίθεση ο Κόκε θα έχει για παρτενέρ τον Ρουίς.

Ίδια στρατηγική

Στο πρώτο 10λεπτό οι δύο ομάδες παρουσίασαν την ίδια στρατηγική. Δηλαδή, πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο για να γίνει το λάθος από τον αντίπαλο. Για την ώρα ούτε η Αούστρια, αλλά ούτε ο Άρης έχουν επιδοθεί σε κάποιο σοβαρό λάθος που θα στοίχιζε κάποιο γκολ.

Από νωρίς το άγχος

Από το ξεκίνημα του αγώνα και στους δύο πάγκους υπήρχε αγωνία και αυτό φαινόταν από το γεγονός ότι και οι δύο προπονητές Νταξμπάχερ και Κούπερ δεν κάθισαν ούτε λεπτό στον πάγκο τους.

Την κατοχή οι γηπεδούχοι

Τα ηνία του αγώνα και πιο συγκεκριμένα την κατοχή της μπάλας είχαν για το επόμενο κρίσιμο 10λεπτο η Αούστρια. Βέβαια μην φανταστείτε ότι η ομάδα της Βιέννη έκανε κάτι το ουσιαστικό. Τριγυρνούσε την μπάλα μπροστά από την μεγάλη περιοχή με τους ποδοσφαιριστές των «κίτρινων» να κλείνουν υποδειγματικά τους διαδρόμους και να μην αφήνουν ελεύθερο κανένα χώρο.

Γρήγορες αντεπιθέσεις

Ο Άρης απείλησε επιθετικά με τις γρήγορες αντεπιθέσεις προσπαθώντας να πιάσει στον ύπνο την άμυνα της Αούστριας. Όπως η φάση του 19ου λεπτού, εξαιρετική η σέντρα του Κόκε όμως ο Χαβίτο δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του για να σκοράρει. Και στο 26ο λεπτό ο Νέτος αφού πέρασε την μισή άμυνα των γηπεδούχων το σουτ που έπιασε δεν ήταν αρκετά δυνατό και κατέληξε εύκολα στα χέρια του Λίντνερ.

Δοκάρι η Αούστρια

Η πιο μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα χάθηκε για την Αούστρια στο 30’ του αγώνα. Από τα δεξιά έγινε η σέντρα ο Γιούν στο ύψος του πέναλτι με γυριστό σουτ τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη.

Η πίεση των γηπεδούχων μεγάλωσε καθώς έψαχναν το γκολ που θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Το απευθείας φάουλ του Ντράγκοβιτς στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής δεν ανησύχησε τον Σήφάκη που σε δύο –τρεις περιπτώσεις κατέβασε τα ρολά.

ΓΚΟΛ ο Ρουίς

Όταν δεν μπορείς να ανοίξεις την καλό κουρντισμένοι άμυνα του Άρη και δεν προφυλάσσεις τα νώτα σου είναι λογικό να δεχθείς γκολ. Άλλωστε οι «κίτρινοι» μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα έδειξαν πως θα παίξουν τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Οι «κίτρινοι» με χτύπημα κόμπρας άνοιξαν το σκορ στο 41ο λεπτό με τον Ρουίς, βάζοντας τις βάσεις για μια πανηγυρική πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ .



Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αυστριακοί τα έδωσαν όλα μη έχοντας να χάσουν τίποτα καθώς ήταν ήδη πίσω στο σκορ. Έτσι λοιπόν πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα του Άρη και χρειάστηκε ο Μιχάλης Σηφάκης να δείξει τα αντανακλαστικά του στο 53ο λεπτό όταν ο Γιούν κάνει ένα σούτ, που αποκρούεται και εν συνεχεία ο Σηφάκης διώχνει ακόμη πιο εντυπωσιακά την κεφαλιά παίκτη της Αούστρια.

Ισοφάρισε η Αούστρια

Η άμυνα του Άρη δεν άντεξε και στο 56ο λεπτό δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης από τον Λιντς. Το παιχνίδι πήρε νέο ενδιαφέρον με τους γηπεδούχους να γίνονται ακόμα πιο πιεστικοί τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου, όσο και στις κερκίδες. Όμως γκολ δεν έβλεπαν τόσο οι φίλαθλοι της Βιέννης, όσο και ο τεχνικός της ομάδας Καρλ Νταξμπάχερ.
Το άγχωσε κυρίευσε

Όσο περνούσε ο χρόνος το άγχος άρχισε να κυριεύει τους γηπεδούχους και οι βιαστικές επιθέσεις να είναι πιο συχνές. Αντίθετα οι Θεσσαλονικείς πιο ψύχραιμοι και με καθαρό μυαλό έβγαιναν μπροστά κυρίως με τους Νέτο και Χαβίτο δημιουργώντας αρκετά ρήγματα στην δεξιά πλευρά της Αούστριας.

Τα χιλιόμετρα των Αρειανών

Το παιχνίδι τελείωσε με τους παίκτες να γίνονται ένα κουβάρι όλοι μαζί καθώς δεν είναι λίγο πράγμα να συμμετέχουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ. Οι Φίλαθλοι που έκαναν τόσα πολλά χιλιόμετρα για να δουν την αγαπημένοι τους ομάδα έδωσαν μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς. Ήταν οι μοναδικοί που από το πρώτο λεπτό ακουγόντουσαν στο γήπεδο. Και τώρα περήφανοι μπορούν να γυρίσουν στη Θεσσαλονίκη.

---
ΠΗΓΗ: gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News