Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Γ.Καρασμάνης: "Στελεχώστε τον ΕΛΓΑ με έμπειρους γεωπόνους- εκτιμητές"!!

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ την κυρία Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΘΕΜΑ: «Στελεχώστε τον ΕΛΓΑ με έμπειρους γεωπόνους - εκτιμητές».

Μεγάλες ζημιές σε πολλούς παραγωγούς προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιουλίου στα περισσότερα Δημοτικά Διαμερίσματα του νομού Πέλλας.
Βροχές, ανεμοθύελλες και χαλαζοπτώσεις προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές σε δενδροκαλλιέργειες κυρίως ροδακινιές, μηλιές, κ.λ.π.
Ήταν τόσο σφοδρές οι θεομηνίες που ξερίζωσαν δέντρα και παλμέτες, αντιχαλαζικά δίχτυα διαλύθηκαν κι η παραγωγή που εισκομίζονταν εκείνες τις ημέρες καταστράφηκε ολοσχερώς.
Επίκεντρο των ακραίων καιρικών φαινομένων ήταν ο Δήμος Βεγορίτιδας και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Παναγίτσας και της Περαίας.
ΕΠΕΙΔΗ οι καταστροφές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες και οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση.
ΕΠΕΙΔΗ διαπιστώνεται απαράδεκτη έλλειψη γεωπόνων – εκτιμητών παρά τη μετακίνηση ορισμένων γεωπόνων από άλλα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ.
ΕΠΕΙΔΗ οι γεωπόνοι που μετακινούνται από τις Διευθύνσεις Γεωργίας, μετά από 30 χρόνια απασχόλησης σε γραφεία, δεν έχουν εμπειρίες εκτιμήσεων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυρία Υπουργός,
Αν προτίθεται και πότε να ενισχύσει τον τοπικό ΕΛΓΑ με αξιόλογο αριθμό στελεχών και βέβαια με γεωπόνους έμπειρους στις εκτιμήσεις των καταστροφών. Υπενθυμίζουμε με την ευκαιρία ότι κατ’ επανάληψη η κα Υπουργός έχει ερωτηθεί, από τον υπογράφοντα, για την ανάγκη ενίσχυσης του τοπικού ΕΛΓΑ με γεωπόνους αλλά απαντά με ημίμετρα που σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Ο Ερωτών,
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News