Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Τα δύο σενάρια του ανασχηματισμού.

Πριν την ΔΕΘ ή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές?

Η σκληρή δοκιμασία σε αρκετούς τομείς για την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και η αναποτελεσματικότητα κάποιων υπουργών – με βάση και τη βαθμολογία που τους είχε δώσει προσφάτως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης – «γεννούν» νέα σενάρια ανασχηματισμού.

Κάποια σενάρια τον τοποθετούν τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη, με τους υποστηρικτές αυτού του σεναρίου να θεωρούν ότι αυτό θα δώσει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να παρουσιαστεί με νέο πρόσωπο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το άλλο σενάριο κάνει λόγο για ανασχηματισμό μετά τις δημοτικές εκλογές, έτσι ώστε η κυβέρνηση να λάβει πρώτα τα μηνύματα των εκλογών και να προχωρήσει μετά στις όποιες αλλαγές.


Ερωτηματικό αποτελεί και η μορφή του ανασχηματισμού με αρκετά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να προκρίνουν την λύση ενός δομικού ανασχηματισμού που θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή και άλλους να υποστηρίζουν ότι ο ανασχηματισμός μπορεί να περιλαμβάνει μόνο διορθωτικές κινήσεις -όπου αυτές χρειάζονται- ή όπου είναι αναγκαίες λόγω αξιοποίησης υπουργών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

---

ΠΗΓΗ: skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News