Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Η απάντηση του Συλλόγου Φίλων Ζώων "Η Ελπίδα" στα απαράδεκτα σχόλια!!

Την παραπάνω αφίσα σαν απάντηση στα προσβλητικά και ανεύθυνα σχόλια που δημοσιεύτηκαν σε μπλογκ σχετικά με τα σκοτωμένα ζώα στους δρόμους
μας έστειλε ο σύλλογος φίλων ζώων "Η Ελπίδα".


"Δυστυχώς από τον Έλληνα λείπει η παιδεία, η ευαισθητοποίηση και η υπευθυνότητα σε θέματα ζωοφιλικά και
περιβαλλοντικά", σχολίασε η πρόεδρος του συλλόγου Χριστίνα Βασδόκα. " Μεγάλο ποσοστό ευθύνης βαρύνει την ίδια την πολιτεία η οποία δεν φροντίζει με τα κατάλληλα μέσα να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, όμως και οι ίδιοι οι πολίτες οφείλουν να αλλάξουν στάση ζωής και να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους σε θέματα που μας απασχολούν και χαρακτηρίζουν την ανθρωπιά μας.
Τα ζώα είναι δίπλα μας, ζουν μαζί μας κάτω από τις ίδιες συνθήκες, πονούν, αγαπούν, έχουν ανάγκη περίθαλψης και φροντίδας.Η ζωή μας είναι συνυφασμένη με τη δική τους, γι’ αυτό και πρέπει να θέλουμε να ζουν καλύτερα μαζί μας, ανάμεσά μας. Όταν ο άνθρωπος το συνειδητοποιήσει αυτό τότε θα έχουμε κάνει ένα βήμα παραπέρα στην ηθική εξέλιξή μας.
Εκείνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε μια τέτοια σχέση με τα ζώα ώστε να αντιληφθούμε τα δεινά που υφίστανται, να τα αγαπήσουμε όπως «αγαπάει ο έξυπνος τον αθώο, ο δυνατός τον ευάλωτο...» και να αναλάβουμε δράση υπέρ τους. Υπέρ των όντων που επί σειρά ετών ήταν αποδέκτες μιας απαράδεκτης, ανήθικης, απάνθρωπης συμπεριφοράς εκ μέρους εκείνου που υπερηφανεύεται πως είναι κάτοχος της αλήθειας και της γνώσης!"

---
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ζώων "Η Ελπίδα", Χριστίνα Βασδόκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News