Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΚΤΕΛ ΣΚΥΔΡΑΣ: Αλλαγή σελίδας στην εξυπηρέτηση!!

Πολύς λόγος έγινε για τη μεταφορά των ΚΤΕΛ Σκύδρας εκτός του αστικού ιστού της πόλης και είναι προφανές ότι πλέον υπάρχουν νέες συνθήκες. Δεν είναι δυνατόν με τη νέα του θέση η μεταφορά και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού να γίνεται όπως πριν από μερικά χρόνια. Η νέα αυτή θέση προφανώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΚΤΕΛ με την έννοια ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε όλες τις μεγάλες αρτηρίες που μπορεί να το ενώνουν με όλους τους προορισμούς, εντός και εκτός νομού. Η μεταφορά του στη νέα θέση ήταν μια ανάγκη της εποχής.
Ο καθορισμός των δρομολογίων στις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, έχει δημιουργηθεί ορισμένα προβλήματα, αφού καλούνται οι εξυπηρετούμενοι πολίτες να αλλάξουν συνήθειες. Είναι κατανοητό, όπως και οι αντιδράσεις που υπάρχουν, γι’ αυτό θα πρέπει να δούμε το ζήτημα ολοκληρωμένα.
Πρέπει δηλαδή να δούμε αντικειμενικά τον ρόλο και την αλληλοσυμπλήρωση του καθενός, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Οι οδηγοί σίγουρα κάνουν πλέον πιο ασφαλείς διαδρομές και υπάρχει γρηγορότερη μεταφορά, δεδομένου ότι δεν εισέρχονται μέσα στο κέντρο για να δημιουργούνται τα όποια προβλήματα, κυκλοφοριακό χάος, στο ήδη φορτισμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, ηχορύπανση και πρόκληση μικροατυχημάτων.
Ο Εμπορικός Σύλλογος και άλλοι φορείς είναι καιρός να καταλάβουν ότι όποιος επισκέπτης έρχεται στη Σκύδρα και θέλει να ψωνίσει ή να εξυπηρετηθεί από οποιαδήποτε υπηρεσία θα το κάνει και δεν είναι αιτία μείωσης της καταναλωτικής κίνησης η αλλαγή έδρας των ΚΤΕΛ.
Το αντίθετο. Οι αντιδράσεις μέχρι τώρα είναι θετικές από τους πολίτες, διότι η κίνηση των υπεραστικών λεωφορείων μέσα στο κέντρο είναι αδιανόητη ενώ η κατάσταση δείχνει ήδη ότι οι οδηγοί των αυτοκινήτων, αλλά και οι πεζοί κινούνται με περισσότερη ευκολία στους δρόμους. Επίσης, και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, εκεί που βρισκόταν τα ΚΤΕΛ, δηλώνουν ανακουφισμένοι και έχουν ξαναβρεί τον… ύπνο που είχαν χάσει εδώ και πολλά χρόνια.

Η άποψη του δημάρχου Σκύδρας, Γιώργου Χόιδη για τα ΚΤΕΛ:
«Στη θέση που υπήρχαν δημιουργούσαν πολλά προβλήματα ως προς τη λειτουργία των λεωφορείων και λόγω της στενότητας σε κάποια σημεία και των εμποδίων, δημιουργούνταν τρομακτικές καθυστερήσεις. Στην πρώτη κουβέντα που είχαμε σαν δήμος με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ, με τη συμφωνία των δημοτών, ήταν να βρεθεί ένας χώρος από τις γραμμές που μπαίνουμε στη Σκύδρα, κοντά στην Π. Μελά, εκεί που διανοίγεται ο δρόμος και συνδέεται με το δρόμο των Σεβαστειανών, ούτως ώστε να είχαμε 2 στάσεις. Γιατί πολλοί δημότες πάνε στα ΚΤΕΛ από τη μία άκρη του δήμου στην άλλη χωρίς να έχουν μεγάλες αποσκευές. Η Διοίκηση των ΚΤΕΛ βέβαια είπε ότι δεν βρήκε χώρο εκεί και έγινε στο δρόμο Μαυροβουνίου- Σκύδρας».
Τώρα πώς είναι η κατάσταση;
«Οι αντιδράσεις υπάρχουν από τον Εμπορικό Σύλλογο που δεν ήθελε να μετακινηθούν, υπάρχουν διάφορες απόψεις, άλλες υπέρ, άλλες όχι. Για μένα το καλύτερο είναι να υπάρξει συνεννόηση, να κάνει τον κύκλο το λεωφορείο που θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους της πόλης, χωρίς να εμποδίζονται από πουθενά.
Τώρα, εφόσον νοικιάστηκαν εκεί και είναι ιδιωτική επιχείρηση, εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε. Αλλά κι εμείς πρέπει να έχουμε λόγο. Γιατί, ποιους εξυπηρετούν; από ποιους εισπράττουν; Από τους δημότες μας. Στην έδρα του δήμου κινούνται 10.000 κόσμου, άρα αφενός μεν εσείς πρέπει να εισπράττετε, αλλά κι εμείς πρέπει να εξυπηρετούμαστε».

---
Πηγή: logospellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News