Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Κραυγή αγωνίας του Νομάρχη Πέλλας κ. Μιχάλη Καραμάνη για τις ζημιές στις βαμβακοκαλλιέργειες!

«Κυρία Υπουργέ,

Μετά και από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά την Παρασκευή 20 Αυγούστου, με πρωτοβουλία της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών και τη συμμετοχή της Υφυπουργού Εσωτερικών, των βουλευτών του νομού, του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ, εκπροσώπων των βαμβακοκαλλιεργητών και εμού προσωπικά, σας μεταφέρω την αγωνία όλων μας για την προκληθείσα ζημία στις καλλιέργειες βαμβακιού του νομού από το πράσινο σκουλήκι.
Η καταστροφή στις παραγωγές κυμαίνεται από 25% στις ορεινές περιοχές, μέχρι και 80% ή και ολοσχερώς στις πεδινές περιοχές ωθώντας τους καλλιεργητές σε απόγνωση. Η βαμβακοκαλλιέργεια αποτελεί εξάλλου, όπως γνωρίζετε, μία ποικιλία με πολλά διαρθρωτικά προβλήματα τα οποία οδηγούν, κάθε χρόνο, σε σημαντικές απώλειες εισοδήματος για τους καλλιεργητές.
Το πρόβλημα εντοπίζεται πανελλαδικά και τα αίτιά του, όπως προκύπτει από τις έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών, είναι φυσικά. Ο συνδυασμός του ήπιου χειμώνα, με τις βροχοπτώσεις της άνοιξης και του καλοκαιριού, είχε σαν αποτέλεσμα την απροσδόκητη ανάπτυξη των πληθυσμών του σκουληκιού, παρά τα ενδεδειγμένα μέτρα που λήφθηκαν από τους αγρότες, σύμφωνα με τις υποδείξεις και συστάσεις των γεωπόνων της περιοχής. Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται εξάλλου κάθε χρόνο. Θα πρέπει να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι η οικονομική ζημία που προκαλείται σε μία ομάδα αγροτών του νομού, έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλη την οικονομία της περιοχής η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε δεινή κατάσταση.
Κυρία Υπουργέ,
Σας καλώ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να προχωρήσετε άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες για την αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών που υπέστησαν ζημία από τη δράση του σκουληκιού, μέσω του ΕΛΓΑ ή άλλου μηχανισμού του Υπουργείου σας. Οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας είναι στη διάθεσή σας για την αποστολή συμπληρωματικών στοιχείων.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας και τη συνεργασία σας.

Με εκτίμηση,
Ο Νομάρχης Πέλλας
Μιχάλης Καραμάνης».
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News