Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Aποστακτήριο Τσίπουρου στην Πιπεριά Αριδαίας!!

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ!!
Στο χωριό Πιπεριά στο δρόμο για τα Λουτρά η οικογένεια Θωμαΐδη επιδιώκοντας τον άμεσο και προσωπικό έλεγχο της παραγωγής και την επίτευξη υψηλών ποιοτικών στόχων έφτασε στην κατασκευή ενός παραδοσιακού αποστακτήριου τσίπουρου.
Εκεί στην επαρχία Αλμωπίας όπου ο ήλιος χαρίζει γενναιόδωρα τις ευεργετικές του ακτίνες στους αμπελώνες του ιδιοκτήτη και το λαμπερό του φως να διαχέεται στους εκλεκτούς χυμούς των σταφυλιών, παράγεται τσίπουρο με τον παραδοσιακό τρόπο από την ποικιλία όψιμο Εδέσσης ή αμάσι που καλλιεργείται σχεδόν αποκλειστικά στο χωριό Πιπεριά σε κληματαριά ή αλλιώς κρεβατίνα.
Η διαδικασία της απόσταξης συντελείται αργά σε χάλκινους άμβυκες, σ' ένα χώρο που σέβεται την παράδοση και την ποιότητα. Εκεί που μπορεί κανείς να προμηθευτεί τσίπουρο. Το τσίπουρο είναι το προδόρπιο ποτό της παρέας που δεν συνοδεύει γεύματα και δείπνα αλλά τα διάφορα ορεκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News