Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Αποκτήθηκε από το Δήμο Αριδαίας νέο απορριμματοφόρο όχημα για την ανακύκλωση συσκευασιών!!

Στην απόκτηση ενός ολοκαίνουριου ειδικού απορριμματοφόρου οχήματος προχώρησε ο Δήμος Αριδαίας, με το οποίο θα γίνεται η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας (γυάλινα μπουκάλια, πλαστικά μπουκάλια, χάρτινες συσκευασίες & χαρτοκιβώτια, αλουμινένια κουτάκια, σιδερένιες κονσέρβες). Το νέο απόκτημα, το οποίο αποτελεί δωρεά στο Δήμο από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), σηματοδοτεί την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος ανακύκλωσης στο Δήμο.
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι ειδικοί μπλε κάδοι ανακύκλωσης θα κάνουν την εμφάνισή τους σε όλη την έκταση του Δήμου. Σε αυτούς οι δημότες θα μπορούν να αποθέτουν κάθε είδους ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας, εκτός από τα κοινά απορρίμματα. Στη συνέχεια, οι ειδικοί κάδοι θα αδειάζουν στο ειδικό απορριμματοφόρο όχημα και θα οδηγούνται στο κέντρο διαλογής, όπου θα ανακυκλώνονται.
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που μεταφέρονται στις χωματερές, η μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες.
Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος Αριδαίας, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α., θα υλοποιήσει δράσεις, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων, όπως κατ' οίκον ενημερώσεις, εκδηλώσεις για τα παιδιά κ.τ.λ..
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στο Δήμο Αριδαίας ή να καλέσετε τα τηλέφωνα 2384350222 και 2384023215.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριδαίας ανέφερε τα εξής:
“Από την αρχή της θητείας μας θέσαμε τα θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ποιότητα ζωής των δημοτών μας ως βασική μας προτεραιότητα. Στα πλαίσια αυτά, πέρα από τα έργα υποδομής, όπως το έργο “Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, επέκταση του ΧΥΤΑ και κατασκευή τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού”, το οποίο έχει ξεκινήσει να υλοποιείται τμηματικά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στην Αριδαία, στο Λουτράκι και στους Προμάχους, επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας και σε μια σειρά άλλων δράσεων, όπως αυτή της ανακύκλωσης. Αρχικά, εφαρμόσαμε προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού και ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, τα οποία αγκάλιασε με θέρμη η τοπική κοινωνία.
Από αρχές Σεπτεμβρίου κάνουμε ακόμη ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α. ξεκινάμε ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας. Στην προσπάθεια μας αυτή, προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή των κατοίκων, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας.”

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News