Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ο Γιώργος Καρασμάνης για το οδικό δίκτυο Άγρα- Βρύττα!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: "ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΡΑ-ΒΡΥΤΤΑ";

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τους κ.κ. 1. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
2. Υπουργό Οικονομικών


«Το οδικό τμήμα Άγρα-Βρυττά είναι ένα κομμάτι του οδικού άξονα Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά-Έδεσσα-Όρια Νομού, ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για ολόκληρο το Ν. Πέλλας και την Κ. Μακεδονία. Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε ως επιλεγμένο στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με συνολικό προϋπολογισμό 12,5 εκατ. ευρώ (11εκατ. ευρώ εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, 1,5 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις και μετατόπιση δικτύων ). Στόχος ήταν να υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις στο συγκεκριμένο τμήμα όπως διαπλάτυνση, παράκαμψη επικίνδυνων στροφών κλπ. Η δημοπράτηση έγινε το 2008 και η κατασκευή του έργου ξεκίνησε κανονικά το 2009, με πλάνο ολοκλήρωσης ένα έτος.
Παρά ταύτα, εδώ και κάποιους μήνες οι εργασίες έχουν σταματήσει. Και αυτό σύμφωνα με πληροφορίες οφείλεται ότι δεν υπάρχουν πλέον τα απαιτούμενα κονδύλια.
Επειδή το τμήμα αυτό του συγκεκριμένου οδικού άξονα έχει αποτελέσει και αποτελεί μέχρι και σήμερα αιτία σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων με πολλά θύματα μεταξύ των οποίων και νεκρούς.
Επειδή μετά την ανάθεση του έργου αυτού είχαν προβλεφθεί οι αναγκαίες πιστώσεις για την ολοκλήρωσή του.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί να απαντήσουν υπεύθυνα:
Α) Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής του οδικού τμήματος Άγρα-Βρυττά;

Β) Τι προτίθενται να πράξουν ώστε να συνεχισθεί άμεσα η ομαλή χρηματοδότηση, δεδομένου ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι εξαιρετικά ανάστατοι και θεωρούν την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος ως έργο άμεσης προτεραιότητας;

Γ) Να ληφθεί υπόψη κύριοι Υπουργοί ότι αυτός ο οδικός άξονας είναι τεράστιας σημασίας για την τουριστική κίνηση του Νομού μας και η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή , όχι μόνο δεν προσελκύει το τουριστικό ενδιαφέρον αλλά εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους για όλους τους διερχόμενους».

Ο Ερωτών,
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News