Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Εγγραφές στο ΙΕΚ Αριδαίας με νέες ειδικότητες...

Mε νέες ειδικότητες στην Αριδαία βοηθοί Βρεφονηπιοκόμοι για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και Spa-Λουτροθεραπευτές!!

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πρέπει να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις όσα παιδιά ενδιαφέρονται να φοιτήσουν σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Για τα δημόσια θα γίνονται από 1 έως 9 Σεπτεμβρίου, ενώ για τα ιδιωτικά ΙΕΚ αρχίζουν στις 6 Σεπτεμβρίου. Εκτιμάται πως στα δημόσια ΙΕΚ φοιτούν περίπου 20.000 μαθητές, ενώ στα ιδιωτικά 11.000. Οι καταρτιζόμενοι μπορούν να πάρουν αναβολή στράτευσης προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Οι διάφορες ειδικότητες των ΙΕΚ δέχονται αποφοίτους λυκείων και γυμνασίων. Η κατάρτιση διαρκεί έως 4 εξάμηνα για τους κατόχους απολυτηρίου λυκείου και 2 εξάμηνα για τους κατόχους απολυτηρίου γυμνασίου.

Κάθε έτος κατάρτισης αποτελείται από δύο αυτοτελή εξάμηνα κατάρτισης, το χειμερινό και το εαρινό, που το καθένα περιλαμβάνει 14 πλήρεις εβδομάδες κατάρτισης. Το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Οκτώβριο και τελειώνει το Φεβρουάριο και το εαρινό εξάμηνο αρχίζει το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Ιούνιο.

Η κατάρτιση στα δημόσια ΙΕΚ αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιείται, κυρίως, τις απογευματινές ώρες.

Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ λαμβάνουν βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης που τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης.

---
Πηγή: Almopia-Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News