Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Δύο νέα έργα της Νομαρχίας προς ένταξη στο ΕΣΠΑ!

Δύο νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας υπέβαλε προς ένταξη στο ΕΣΠΑ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας μετά από την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών!

Συγκεκριμένα υπέβαλε προς ένταξη στο μέτρο Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής της Περιφέρειας Κεντρικής Μεκεδονίας-Πρόληψη Κινδύνων τα έργα:
1. Αντιπλημμυρική Προστασία Γιαννιτσών (Τσιναρλί), προϋπολογισμού 3,15 εκατομμυρίων ευρώ και
2. Αντιπλημμυρική Προστασία Αρχαιολογικού Χώρου και Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας, προϋπολογισμού 1,842 εκατομμυρίων ευρώ
Ο Νομάρχης Πέλλας κ. Μιχάλης Καραμάνης δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε αθόρυβα και συστηματικά τις διαδικασίες για την ένταξη αναπτυξιακών έργων του νομού στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013, με ώριμες και τεχνικά άρτιες προτάσεις που συντάσσονται με ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας. Τα δύο έργα αντιπλημμυρικής προστασίας είναι εξαιρετικής σημασίας για το νομό μας και σχεδιάστηκαν με κύριο γνώμονα την πρόληψη και τις νέες αρχές και αντιλήψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, δεδομένης και της κλιματικής αλλαγής. Για το έργο των Γιαννιτσών υπήρξε άψογη και υποδειγματική συνεργασία με το Δήμο Γιαννιτσών, ενώ για το έργο της Πελλαίας Χώρας υπήρξε το ίδιο υποδειγματική συνεργασία με την ΙΖ’ Εφορία του Υπ. Πολιτισμού. Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσους συνεργάστηκαν για την ωρίμανση των μελετών και να ευχηθώ την επίσπευση των διαδικασιών πλήρους ένταξης και υλοποίησης των έργων».

Συνεργασία των πολιτών για την αντιμετώπιση των κουνουπιών

Συνεχίζεται για όλο τον Αύγουστο το Πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στο Νομό μας, με την εφαρμογή συγκεκριμένης μεθοδολογίας και στοχευμένα σε περιοχές όπου εντοπίζεται η ανάπτυξη πληθυσμών.Για την αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος και για την περαιτέρω προστασία των πολιτών ζητείται η συνεργασία όλων των κατοίκων του νομού και ιδιαίτερα αυτών που διαμένουν σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Οι υπεύθυνοι υλοποίησης των κουνουποκτονιών δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες στους κατοίκους των περιοχών εφαρμογής οι οποίες θα πρέπει να ακολουθούνται για λόγους ασφαλείας. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ, www.keelpno.gr) παρέχει επιπλέον οδηγίες πρόληψης για την αποφυγή της διάδοσης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου. Ο Νομάρχης Πέλλας κ. Μιχάλης Καραμάνης δήλωσε σχετικά:
«Χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούμε υπερβολικά, είναι σημαντικό να συνεργαζόμαστε με τους αρμόδιους φορείς και να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή προσβολής από τον ιό του δυτικού Νείλου. Στο νομό μας που είναι αγροτικός, απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να μην παραμένουν ανοικτές επιφάνειες με στάσιμο νερό. Γενικά δε συνίσταται να αναστείλουμε τις παραγωγικές δραστηριότητές μας, όπως και τις διακοπές μας, την περίοδο αυτή μάλιστα που στο νομό μας πραγματοποιούνται πολυάριθμες πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις με ιδιαίτερα αξιόλογο περιεχόμενο».

---
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News