Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Δεν αποδείχθηκε ότι πυροβόλησε τα παιδιά

Έρευνες χωρίς αποτέλεσμα, ελλιπείς μαρτυρίες και πλημμελής εργαστηριακή εξέταση... Αυτές ήταν οι αιτίες που οδήγησαν τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια στην ομόφωνη απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο δάσκαλος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε εναντίον παιδιών επειδή... μιλούσαν δυνατά και τραυμάτισε δύο από αυτά!

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί, τόσο στον προαύλιο χώρο του ναού της Αγίας Σοφίας στο Λιανοκλάδι όπου κάθονταν τα θύματα, όσο και στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη, δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή του 49χρονου εκπαιδευτικού. Το όπλο ή οι κάλυκες των δύο πυροβολισμών δεν βρέθηκαν πουθενά, ενώ τα παιδιά που κατέθεσαν δεν είναι σίγουρα ότι ο κατηγορούμενος ήταν αυτός που πυροβόλησε, αφού δεν είδαν ούτε το πρόσωπο του αλλά ούτε και το ακριβές σημείο από το οποίο ρίχτηκαν οι πυροβολισμοί.

Εκείνο που «μέτρησε» υπέρ του δάσκαλου, όμως, ήταν ότι κατέρρευσαν οι αρχικοί ισχυρισμοί των αστυνομικών που τον συνέλαβαν, ότι είχε ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του! Όπως αποδείχθηκε, η εκτίμηση αυτή είχε γίνει δια της... οσμής (!) και όχι με το ειδικό τεστ παραφίνης που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ, καθώς το μηχάνημα που κάνει την ανάλυση ήταν... χαλασμένο! Έτσι, εισαγγελέας και ανακρίτρια, μην διαθέτοντας επιβαρυντικά στοιχεία, άφησαν τον ύποπτο ελεύθερο με μοναδικό περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.


---
ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News