Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-0

Ο Άρης είχε τον… από μηχανής θεό του! Ο Τσέζαρεκ... χτύπησε στο 92', έσωσε την «γκέλα» χαρίζοντας τη νίκη με 1-0 στο «Κλ. Βικελίδης» επί του Εργοτέλη, που έπαιζε με 10 παίκτες από το 40' λόγω αποβολής του Ολίσε.


To πρώτο μέρος


Αρκετά αμφίρροπο ήταν το πρώτο μέρος στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ήταν ένα γεμάτο ημίχρονο, με ένταση, πάθος και ευκαιρίες από τις δύο πλευρές. Τόσο ο Άρης όσο και ο Εργοτέλης έβγαλαν φάσεις μπροστά από τα αντίπαλα καρέ.


Την πιο καλή ευκαιρία πάντως του πρώτου μέρους την είχε ο φιλοξενούμενος Εργοτέλης. Ήταν στο 24', οπότε ο Λεάλ βρέθηκε απέναντι στον Μπαρέρο. Ο άσος των Κρητικών έκανε ένα ωραίο πλασέ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι περνώντας λίγο άουτ.


Ένα ακυρωθέν γκολ, μία αποβολή και αψιμαχίες


Στο 38' ο Άρης έβαλε γκολ με τον Ρουίζ, όμως το τέρμα αυτό ακυρώθηκε επειδή ο άσος του Άρη υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Όπως φάνηκε από το ριπλέι η απόφαση αυτή ήταν σωστή.


Στο 40' ο Ολίσε άφησε τον Εργοτέλη με 10 παίκτες. Αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα επειδή αγκάλιασε την μπάλα όταν αυτή ήταν κάτω και ενώ έπρεπε να εκτελεστεί φάουλ για να συνεχιστεί ο αγώνας. Την 1η κίτρινη την είχε δεχθεί επειδή ζήτησε από τον διαιτητή του ματς να βγάλει κίτρινη κάρτα σε αντίπαλό του για φάουλ.


Τέλος=, στο 43' υπήρξαν έντονες αψιμαχίες και σπρωξίματα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, επειδή ο Ρουίζ δεν τήρησε το fair play, συνεχίζοντας να παίζει ενώ ήταν πεσμένος κάτω ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη.


Τι συνέβη στην επανάληψη


Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και άσκησε μεγάλη πίεση στον Εργοτέλη, που παίζοντας με 10 παίκτες ήταν σίγουρα σε μειονεκτική θέση. Ωστόσο οι Κρητικοί άντεξαν και με το παραπάνω στην πίεση αυτή.


Η ώρα περνούσε και ο αγώνας θύμιζε λίγο έως πολύ τη… γάτα με το ποντίκι. Ο Άρης έκανε διαρκώς επιθέσεις και ο Εργοτέλης ως επί το πλείστον αμυνόταν με επιτυχία.


Λυτρωτής ο Τσέζαρεκ


Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ ήταν ο άνθρωπος που ήρθε από τον πάγκο για να δώσει τη λύση για τον Άρη στο 92'. Η φάση ξεκίνησε από τον Χαβίτο που έκανε το σουτ, με τον Δασκαλάκη ν᾿ αποκρούει την μπάλα, η οποία όμως στην επαναφορά της πήγε πάνω στον Τσέζαρεκ, που έκανε ένα δύσκολο σουτ που κατέληξε γκολ.




Man of the match: Αναμφίβολα ο Τσέζαρεκ. Ο άσος του Άρη με το πολύτιμο γκολ που έβαλε χάρισε 3 βαθμούς στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Η επιθετική γραμμή του Άρη παρότι έκανε πολλές επιθετικές ενέργειες… χώλαινε στην τελική της προσπάθεια.


Στο ύψος τους: Οι Κόκε και Χαβίτο πάλεψαν αρκετά σήμερα. Προσπάθησαν πολύ και στον δημιουργικό και στον επιθετικό τομέα. Ο Πρίττας έδωσε αρκετές μάχες και έδειξε και πάλι πόσο χρήσιμο εργαλείο είναι για τον Άρη.


Από τον Εργοτέλη θετική παρουσία είχαν σήμερα οι Χίμπλινγκερ και Γιαλούσης στην άμυνα. Επίσης ιδιαίτερα καλός ήταν ο γκολκίπερ Δασκαλάκης.


Η γκάφα: Ανήκει ξεκάθαρα στον Ολίσε. Ο παίκτης του Εργοτέλη δέχθηκε 2 κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα ημίχρονο, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες σε μια δύσκολη έδρα και με έναν δυνατό αντίπαλο.


Το στραγάλι: Ο διαιτητής Α. Γιάχος είχε αρκετά καλή παρουσία στον σημερινό αγώνα. Δεν υπέπεσε σε σοβαρά ολισθήματα.


Το ταμείο του Gazzetta: Το αριθμητικό μειονέκτημα του Εργοτέλη στο β΄ μέρος τον έκανε να... λυγίσει. Και ενώ το α΄ ημίχρονο ήταν αρκετά αμφίρροπο με ευκαιρίες για τις δύο πλευρές, στην επανάληψη ο Άρης ήταν καλύτερος και πολύ πιο επικίνδυνος επιθετικά, για να επιβραβευθεί τελικά στις καθυστερήσεις με το γκολ του Τσέζαρεκ. Ήταν μία δίκαιη νίκη.


Συνθέσεις ομάδων


Άρης: Χουάνμα, Βανγκέλι, Μίσελ, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Φατί (69' Τόχα), Πρίττας, Μενδρινός (46' Κάλβο), Χαβίτο, Κόκε, Ρουίζ (79' Τσέζαρεκ).
Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Μπέτο, Ρομάνο, Καρέλης (46' Χρυσοφάκης), Λεάλ (61' Ορφανός), Μπούντιμιρ (80' Βερπακόφσκις).


---
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News