Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Φόλες στην Πολυκάρπη - Σκληρή εικόνα!

Κάτοικοι του τ.δ. Πολυκάρπης Αριδαίας κατήγγειλαν στον Σύλλογο Φίλων Ζώων «Η Ελπίδα», ότι τον τελευταίο καιρό κάποιος υπάνθρωπος σκορπίζει το θάνατο στο χωριό με δηλητήρια με σκοπό να εξολοθρεύσει τα αδέσποτα ζώα.

Άγνωστος αριθμός σκύλων και γατών έχουν εξολοθρευτεί με τον πιο φρικιαστικό και επώδυνο θάνατο. Ανάμεσά τους και μία σκυλίτσα με τα δύο κουταβάκια της. Τα συγκεκριμένα ζώα είχαν υιοθετήσει και φρόντιζαν κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι δηλώνουν συγκλονισμένοι από τον τραγικό θάνατό τους.

Ο φιλοζωικός σύλλογος Αριδαίας κάνει έκκληση στους πολίτες που γίνονται μάρτυρες τέτοιων περιστατικών να ειδοποιούν άμεσα τον σύλλογο και την αστυνομία.

Η ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ 1197/1981 (ΑΡΘΡΟ 8) ΚΑΙ 3170/2003 (ΑΡΘΡΟ 12). «ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ ΄Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΖΩΑ ΘΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 6 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ / ΄Η ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ 300 – 1500 ΕΥΡΩ».

Τα βήματα που μπορούμε και πρέπει να ακολουθούμε σε ανάλογες περιπτώσεις είναι:

• Καλούμε την Αστυνομία επί τόπου, στο μέρος δηλ. όπου βρίσκεται ακόμα το πτώμα ή τα πτώματα, η οποία υποχρεούται να έλθει και να κάνει μήνυση αυτεπάγγελτα κατ΄ αγνώστων.
• Εάν υπάρχουν κάποιες υποψίες ή στοιχεία ενημερώνουμε την Αστυνομία. Συγχρόνως φροντίζουμε να βγάλουμε φωτογραφίες, ενώ παράλληλα ειδοποιούμε και την Δ/ση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας να έλθει για να πάρει το πτώμα και να το στείλει σε επίσημο Τοξικολογικό Εργαστήριο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί από τον έλεγχο των σπλάχνων το είδος του δηλητηρίου.

• Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα φροντίζουμε να πάρουμε μια βεβαίωση κτηνιάτρου ότι το ζώο πέθανε από δηλητηρίαση. Εάν δεν καλέσουμε την Αστυνομία, καταθέτουμε μήνυση κατ΄ αγνώστων, παραδίδοντας μαζί τις φωτογραφίες και τη βεβαίωση.

• Εκτός από αυτές τις ενέργειες μπορούμε να κολλήσουμε στη περιοχή αφίσες που ενημερώνουν τον κόσμο ότι η δηλητηρίαση ζώων είναι ποινικό αδίκημα και ότι τιμωρείται από το νόμο. Γενικά φροντίζουμε να δώσουμε δημοσιότητα στο γεγονός με την ελπίδα ότι θα αποτρέψουμε τον δράστη από τέτοιες ενέργειες στο μέλλον.

Επίσης μπορούμε να κάνουμε καταγγελία εναντίον όποιου απειλεί να δηλητηριάσει ζώα:

• Αναφέρουμε το γεγονός στην Αστυνομία. Θα βοηθούσε εάν έχουμε μάρτυρα.
• Δίνουμε το όνομα και τη διεύθυνση του ατόμου που απειλεί (εάν γνωρίζουμε) και ζητάμε από την Αστυνομία να τον επισκεφθεί, σαν προειδοποίηση.
• Εάν η απειλή εκτοξεύθηκε εναντίον αδέσποτου ζώου, ενημερώνουμε την Αστυνομία ότι τα ζώα προστατεύονται, στειρώνονται και εμβολιάζονται και δεν αποτελούν απειλή για την γειτονιά.
• Αναφέρουμε την απειλή και στον Δήμο.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ.
ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: ΟΣΟΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ

---
Σύλλογος Φίλων Ζώων "Η Ελπίδα"

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News