Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Αλμωπίας Θ.Χαρανίδη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλμωπίας, Θεόδωρος Χαρανίδης μίλησε στο Aridaia News για την απόφασή του να κατέβει στις εκλογές, για τις προτεραιότητές του στον νέο δήμο Αλμωπίας και για πολλά ακόμη θέματα που αφορούν τους δημότες! Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη…

Του Σταύρου Βαφειάδη

1) Τι σας έκανε να είστε υποψήφιος στον δήμο Αλμωπίας;


Κύριε Βαφειάδη,
θέλω να σας συγχαρώ για την αξιόλογο έργο που προσφέρετε. Πιστεύω ότι τόπος μας έχει ανάγκη από πρόσωπα που θα φέρουν έναν νέο άνεμο πνοής με φρέσκες ιδέες και απόψεις στα πολιτικά δρώμενα της Αλμωπίας. ‘Όπως και εσείς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με ένα αντικείμενο που αφορά την ενημέρωση των συντοπιτών μας, έτσι υπάρχουν και πολλοί συντοπίτες ανάμεσα μας που έχουν τις ίδιες ανησυχίες με εσάς και με εμένα. Παρωχημένες αντιλήψεις και πρακτικές του παρελθόντος, αντιμετωπίζονται πλέον με σκεπτικισμό από τους πολίτες και θα’ λεγα ότι υπάρχει μία αποστροφή σε πρόσωπα που έχουν κουράσει αλλά. Όλοι αυτοί οι λόγοι, αλλά και η διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο σε σχέση με την σχετική πολιτική εμπειρία που διαθέτω, υπήρξαν οι πρωταρχικές μου σκέψεις που καθόρισαν την τελική μου απόφαση.


2) Όπως ξέρετε, τα προβλήματα στον δήμο μας είναι πολλά! Ποια από αυτά θεωρείτε ότι πρέπει να βρουν άμεσα λύση;


Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει προσπάθεια από τους προηγούμενους Δημάρχους, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Βλέποντας όμως τα αποτέλεσμα ως τώρα, δυστυχώς δεν δικαιώνονται από την προσπάθεια τους. Υπάρχουν χρόνια συσσωρευμένα προβλήματα που δεν λύνονται ή λύνονται εν μέρει και προσωρινά.


Τα βασικά σημεία στα οποία εστιάζω μαζί με τους συνεργάτες μου είναι οι εξής τρεις τομείς:


1. Να καλυφθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι τρέχουσες βασικές ανάγκες στην Αριδαία και τα υπόλοιπα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως η καθαριότητα των δημοσίων χώρων, η αποκατάσταση του οδικού δικτύου ασφαλτικού ή χαλικόδρομων, η κάλυψη βασικών αναγκών των αγροτών και των κτηνοτρόφων, για να μπορούν να εργαστούν χωρίς προβλήματα, κλπ.Επίσης είναι στις προθέσεις μας να οργανώσουμε μία προσπάθεια για ενημέρωση κυρίως των νέων αγροτών και κτηνοτρόφων, πάνω σε θέματα νέων δράσεων και καλλιεργειών, όπως και στην συμπαράσταση από τη Δημοτική Αρχή στη δημιουργία ενός κλίματος μεγαλύτερης εξωστρέφειας για την αναζήτηση αγορών που θα βοηθήσουν στη διοχέτευση της παραγωγής.


2. Να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο τομέας του τουρισμού και την ανάθεση έρευνας σε ειδικούς, για την καλύτερη δυνατή απόδοση των δυνατοτήτων των λουτρών του Λουτρακίου (που είναι η αιχμή του δόρατος για τον τουρισμό μας), αλλά και να εξετάσουμε τις δυνατότητες για να μπορέσουν να επεκτείνουμε περαιτέρω οποιαδήποτε άλλη σχετική δραστηριότητα.


3. Τέλος οφείλουμε στην πόλη της Αριδαίας να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα με παρεμβάσεις που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να τονωθεί η πεσμένη εμπορική κίνηση της αγοράς. Το πρόβλημα της αγοράς επηρεάζεται σε αρκετό βαθμό από την αγροτική κίνηση αλλά και από το γενικότερο νοσηρό οικονομικό κλίμα. Το πρόβλημα θα λυθεί από την αύξηση της επισκεψιμότητας από επισκέπτες εκτός Αλμωπίας αλλά και από την συντονισμένη δουλειά που πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους φορείς και με την τόνωση του αγροτικού εισοδήματος.


3) Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε αμέσως μετά την ενδεχόμενη νίκη σας στις εκλογές του Νοέμβρη;


Βασικά ο Καλλικράτης φέρνει αλλαγές μεγάλες που πιστεύω ότι θα μας απασχολήσουν άμεσα και μάλλον θα απορροφήσουν στην αρχή κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι ο Δήμος της Αλμωπίας να μπορέσει να γίνει απόλυτα λειτουργήσιμος.
Τα πρώτα πράματα που θα επιδιώξουμε να λύσουμε είναι κυρίως η άμεση διευθέτηση των τρεχουσών προβλημάτων, η καλύτερη οργάνωση των νέων υπηρεσιών, η άμεση αποκατάσταση της καθαριότητας όπου χρειάζεται, η δημιουργία γραφείου συντονισμού όπου θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως καθαριότητα, οδικά θεματα, ασφάλεια οδική, την εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων άρδευσης, του δημοσιου φωτισμού, κλπ.


4) Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την τετραετία που μας πέρασε και πως «οραματίζεστε» αυτήν που έρχεται;


Δεν θέλω να σχολιάσω τα αποτελέσματα της τετραετίας που πέρασε. Αυτό το αφήνω στους συμπολίτες μας, οι οποίοι και κρίση και μνήμη διαθέτουν. Θα αναφερθώ μόνον στις σκέψεις μου που είναι απλές κύριε Βαφειάδη. Πιστεύω σε έναν Δήμο που θα εξυπηρετεί άμεσα τους πολίτες, που θα φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία και την αμεσότητα στην κάλυψη των αναγκών, που θα φροντίζει να παρεμβαίνει στα κακώς κείμενα, που θα παίρνει πρωτοβουλίες πάνω σε θέματα τα οποία θα βοηθούν στην αγροτική και την κτηνοτροφική παραγωγή. Επίσης στην οργανωση με καλύτερο τρόπο της λειτουργίας της αγοράς και στον προσδιορισμό περισσότερων κατευθύνσεων στον τουριστικό τομέα.


5) Σας αγχώνει το γεγονός της επέκτασης του δήμου; Σας βρήκε σύμφωνο ο Καλλικράτης;


Η μεγάλη αλλαγή στην αυτοδιοίκηση είναι πλέον γεγονός. Κατά την άποψη μου έπρεπε να περάσουμε στη νέα μορφή με πιο αργά βήματα και να εξετάσουμε από πριν τα αρνητικά και τα θετικά σημεία της νέας μορφής αυτοδιοίκησης. Πιστεύω ότι αλλαγές πρέπει να γίνονται για να υπάρχει και μία σχετική προσαρμοστικότητα της κρατικής μηχανής στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται. Είμαι αντίθετος για τη χρόνο που επιλέχτηκε αλλά και για τους σκοπούς που μπορεί να εξυπηρετεί ένα τέτοιο εγχείρημα.
Είμαστε πάντως προετοιμασμένοι να ακολουθήσουμε τα γεγονότα και υπάρχει αρκετή θέληση για δουλεία από εμένα και τους συνεργάτες μου. Πιστεύω ότι τα νέα δεδομένα είναι η γενικότερη αποτύπωση της κατάστασης που φέρνει ο άνεμος της ανανέωσης.
Το αίτημα του κόσμο για πρόσωπα νέα ή έμπειρα και άφθαρτα, είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ.


6) Ποιο είναι το κλίμα που εισπράττεται κατά τη διάρκεια της επαφής σας με τους δημότες της Αλμωπίας;


Υπάρχει μία θετική ανταπόκριση στην προσπάθεια μας από τον κόσμο σε βαθμό που δεν το περιμέναμε. Τα μηνύματα που εισπράττουμε είναι απολύτως συμβατά με τις απατήσεις των καιρών.
Το δύσκολο εγχείρημα της πολιτικής αναγέννησης στον τόπο αποτυπώνεται πλήρως από τα πρόσωπα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο μας.


7) Το τουριστικό ενδιαφέρον της περιοχής μας λόγω των Λουτρών Πόζαρ είναι μεγάλο. Υπάρχουν δυνατότητες μεγαλύτερης οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας και ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις που θα κάνετε γι’ αυτό μετά την ενδεχόμενη εκλογή σας στον δήμο μας;


Τα λουτρά στον τόπο μας είναι η καρδιά της τουριστικής δραστηριότητας. Σε σχέση με την καταπληκτική ομορφιά του τοπίου η Αλμωπία αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο. Οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού μπορεί επίσης να επεκταθούν σε συνδυασμό και με άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Ο θρησκευτικός τουρισμός ο αθλητικός τουρισμός , ο αγροτουρισμός, κλπ, είναι μορφές τουρισμού που δεν αναπτύχθηκαν. Ο Δήμος πλέον στη σύγχρονη μορφή του θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου και ο τουρισμός είναι από τους βασικότερους. Η διοργάνωση συνεδρίων με τουριστικούς πράκτορες, η συνεργασία με τους ξενοδόχους για περισσότερη εξωστρέφεια στην προσέλκυση επισκεπτών, αλλά και η καλύτερη οργάνωση με ταυτόχρονη ανάδειξη και άλλων αξιόλογων περιοχών όπως το μοναστήρι του Αρχάγγελου, των Προμάχων, οι φυσικές λίμνες που διαθέτουμε, οι αρχαιολογικοί χώροι κ.α., είναι ζητούμενα αλλά και στόχος για μένα και τους συνεργάτες μου.


Το Aridaia News ευχαριστεί θερμά τον υποψήφιο δήμαρχο Αλμωπίας για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε και του εύχεται καλή επιτυχία στις εκλογές του Νοέμβρη!

6 σχόλια:

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ "ΜΑΓΚΙΑ" ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ Ο ΧΑΡΑΝΙΔΗΣ.
    ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΊΩΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΤΟΥ ΜΠΙΝΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Ο ΜΠΙΝΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O laspologos mpinos synexizei thn poreia tou pros to telos.
    As eyxhthoyme oloi oti teleionei apo thn politikh zoh toy topoy pou toso thn evlapse.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετρημενα και λιτα λογια με περιεχομενο. Αυτο χρειαζεται ο τοπος.
    Ο Χαρανιδης έχει καλη εικονα στον κόσμο και είναι αφθαρτος και αξιοπρεπής.
    Χορτασαμε με τους φελούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πολιτική ζωή του τόπου έχει ανάγκη από αναγέννηση. Δυστυχώς οι παρόντες και οι προηγούμενοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Σίγουρα υπάρχουν όμως ερίσματα ακόμη σε ορισμένα πρόσωπα. Αυτό δεν αφαιρεί καθόλου τη δυναμική σε νέα πρόσωπα. Εξ άλλου είναι και επιταγή των καιρών. Ο τόπος κουράστηκε με τα καμώματα ορισμένων. Όπως φαίνεται θα έχουμε πολλές εκπλήξεις σ'αυτές τις εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μονο ο χα..χαρούμενοσ μπινοσ λεει οτι εχει κλεισει, και όλο κλείνει. ασ κλεισει και τη πορτα οταν θα φυγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News