Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Περιβαλλοντική συνείδηση στον Δήμο Αριδαίας!

Μία νέα προσπάθεια ξεκίνησε ο Δήμος Αριδαίας, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος!

Εδώ και δύο μέρες, άνθρωποι του Δήμου μοιράζουν πόρτα – πόρτα ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την ανακύκλωση και τους μπλε κάδους που βρίσκονται σε αρκετά σημεία του Δήμου μας. Μαζί με τα φυλλάδια, διανέμουν οικολογικές σακούλες στις οποίες οι δημότες θα μπορούν να συγκεντρώνουν τα ανακυκλώσιμα προϊόντα και στη συνέχεια να τα πετάνε στους μπλε κάδους. Αυτή η προσπάθεια του Δήμου, γίνεται με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) και είναι άξια επαίνων. Εμείς ευχόμαστε όλοι οι δημότες να ευαισθητοποιηθούν, ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα ευνοϊκά για το περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στο Δήμο μας ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας (γυαλί, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο), το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.). Πρόκειται για μία καινούρια προσπάθεια, την οποία όλοι πρέπει να αγκαλιάσουμε με ζήλο και εμπιστοσύνη, η οποία επιβεβαιώνει τη σοβαρή και μεθοδική δουλειά που συντελείται από το Δήμο Αριδαίας στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στα πλαίσια αυτά, σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους του Δήμου οι ειδικοί μπλε κάδοι ανακύκλωσης, όπου οι δημότες θα αποθέτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά. Στη συνέχεια, ειδικό καινούριο απορριμματοφόρο όχημα, το οποίο πρόσφατα απέκτησε ο Δήμος με δωρεά από την Ε.Ε.Α.Α., θα συγκεντρώνει τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους κάδους και θα τα μεταφέρει στο κέντρο διαλογής.

Με τον τρόπο αυτό, θα συμβάλλουμε στην μείωση του όγκου των απορριμμάτων, στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας.

Με δεδομένο ότι η ανακύκλωση είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας, ευελπιστούμε στη δική σας ενεργό συμμετοχή και ευαισθητοποίηση. Είμαστε πεπεισμένοι πως μόνο μέσα από την αμοιβαία συνεργασία, σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, θα καταφέρουμε να κερδίσουμε το στοίχημα της ανακύκλωσης και να κάνουμε ακόμη ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Θέλουμε τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας να ζούμε σε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον, γι’ αυτό και εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση, θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος στις πρώτες μας προτεραιότητες.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Πέτρος Ζέρζης
Δήμαρχος Αριδαίας

2 σχόλια:

  1. Μπράβο στον Ζέρζη. Το θέμα είναι να συνεργαστούν και οι πολίτες. Είναι λίγο δύσκολο από τα ποτάμια που πετάνε τα σκουπίδια τους ξαφνικά να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του μπλε κάδου και της ανακύκλωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News