Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Τι συμβαίνει στον ΟΑΕΔ της Αριδαίας;

ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

Αναφορά 793 στη Βουλή κατατέθηκε -όπως φαίνεται αναρτημένη στη ιστοσελίδα της Βουλής- από τον βουλευτή Πέλλας Γιώργο Καρασμάνη σχετικά με το θέμα που προέκυψε στον ΟΑΕΔ της Αριδαίας.

Υπάλληλος με Α΄βαθμό του κλάδου ΔΕ Διοικητικού που υπηρετεί ως προϊσταμένη στον ΟΑΕΔ Αριδαίας, με την Β131295/27-08-2010 απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ, η οποία εκδόθηκε ενώ απουσίαζε σε κανονική άδεια και της γνωστοποιήθηκε τηλεφωνικά από το γραφείο της Έδεσσας και όχι από τη Δ/νση όπως θα έπρεπε, μέσα σε χρονικό διάστημα μίας ημέρας έπρεπε να μετακινηθεί υποχρεωτικά από το ΚΠΑ2 Αριδαίας στο ΚΠΑ2 Έδεσσας, σε θέση όχι προϊσταμένου αλλά απλού υπαλλήλου.

Η απόφαση αυτή πέρα από άδικη και αντιδημοκρατική, στερούνταν νομιμότητας, αφού αφενός ως εν ενεργεία εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Εξαπλατάνου ( ο οποίος είναι ο πλησιέστερος προς την Αριδαία όπου υπηρετεί ) βάσει της παρ. 8 του άρθ. 139 του Ν. 3463/2006 απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο απομάκρυνσή της από την Αριδαία προς κάποια άλλη περιοχή που βρίσκεται γεωγραφικά πιο μακριά από τον Δήμο Εξαπλατάνου και αφετέρου μετακίνηση προϊσταμένου τμήματος γίνεται μόνο σε αντίστοιχη θέση άλλου τμήματος. Όπως και αναμενόταν ανακλήθηκε ως παράνομη και καταχρηστική.

Πράγματι, πάγωσε η απόφαση μετακίνησής όπως της γνωστοποιήθηκε μετά από δικό της τηλέφωνο προς τη Δ/νση, όμως προς μεγάλη έκπληξη της ανακοινώθηκε ότι παύει ν' ασκεί τα καθήκοντα προϊσταμένης και τοποθετείται στη θέση της κάποιος άλλος υπάλληλος.
Διευκρινίζεται ότι από το 2008 είναι προϊσταμένη στον ΟΑΕΔ Αριδαίας, με απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τρία χρόνια και για να τοποθετηθεί άλλος προϊστάμενος στην Υπηρεσία απαιτείται ανάλογη απόφαση του οικείου οργάνου, κάτι που βεβαίως ποτέ δεν έγινε ή τουλάχιστον δεν της γνωστοποιήθηκε.

Για ποιο λόγο λοιπόν την παύουν από προϊσταμένη, από την στιγμή μάλιστα που δεν είχε διενεργηθεί ΕΔΕ ( Ένορκη Διοικητική Εξέταση ) για να διαπιστωθεί κάποιο παράπτωμα; ( Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η 113/2010 αναφορά της σε υφιστάμενό υπάλληλο για παράβαση καθήκοντος ). Η ΕΔΕ διενεργείται από χθές στον ΟΑΕΔ της Αριδαίας, όπου εκ των υστέρων φιλοτιμήθηκαν να εξετάσουν τι συμβαίνει στον Τμήμα του ΟΑΕΔ Αριδαίας.

Επιπλέον πριν από λίγο καιρό και πάλι όταν απουσίαζε με κανονική άδεια ήρθαν ελεγκτές στην υπηρεσία πήραν 12 πρωτότυπους φακέλους χωρίς κάτι τέτοιο να είναι νόμιμο ( αφού πρωτότυπα έγγραφα απαγορεύεται να βγουν εκτός υπηρεσίας ), προκύπτει σαφώς μεθόδευση και πρωτοφανής αδικία εις βάρος της.

14 σχόλια:

  1. Προεκλογική περίοδος είναι ρε παιδιά...και αφού δεν μπορούν να της προσάψουν κάτι στο πολιτικό της έργο, χρησιμοποιούν την κρατική δύναμή τους, που ποτέ δεν έπαψε να υφίσταται. Πρέπει να φάει λάσπη με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΡΕ.. ΤΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ?? ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ! ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΛΟΒΑΡΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝ ΤΑ 4...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταρχήν το γεγονός οτι είστε τόσο απότομος δείχνει περίτρανα οτι κάτι κρύβεται πίσω από όλα αυτά! Πολύ αμφιβάλλω πρώτον γα τον τρόπο που πήρε αυτήν την θεση η εν λόγω κυρία και πολυ περισσότερο αμφιβάλλω για την ηθικη της, την δουλειά της και γενικότερα για την ποιότητα της σαν άνθρωπος. Ας μην γενικεύουμε όμως, ας ολοκληρωθεί η ερευνα και το ρεπορτάζ και τότε θα φανεί η αλήθεια. Πάντως, είναι εντελώς μεσαιωνική η αντιληψη ότι πάντα και μόνο κομματικοί είναι οι λόγοι που απομακρύνουν από την θέση τους άτομα. Στην τελική, απλά ας σκεφτούμε μήπως δεν είναι πολιτικοί οι λόγοι αλλά πολύ πιο σημαντικοί και ουσιαστικοί...εννοώντας πάντα το έργο της κυριάς αυτής.
    p.s. Άλλωστε για να έχουν πάρει 12 φακέλους για εξεταση εμένα προσωπικά με υποψιάζει...τόσο το μέγεθος της έρευνας όσο και το τι άλλο μπορεί να λανθάνει πίσω από όλα αυτά.Στην τελική αγράμματοι άνθρωποι μπορεί να υπάρχουν αλλα είναι πολύ πιο ακίνδυνοι από κάποιους άλλους σε υψηλόβαθμες θέσεις. Άραγε όμως η εν λόγω κυρία τι σπουδές έχει κάνει; Ποια είναι η κατάρτιση της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μας φίλε. Δεν έχουμε πρόθεση λογοκρισίας (αναφερόμαστε στο δεύτερο σχόλιο). Αναρτούμε όλα τα σχόλια, αρκεί να μη προσβάλουν πρόσωπα και συνειδήσεις. Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε πως κάνουμε ρεπορτάζ μέσα από το οποίο θα πάρεις όλες τις απαντήσεις που ζητάς και μαζί σου και εμείς. Δεν παίρνουμε το μέρος κανενός. Απλά λειτουργούμε με βάση τα στοιχεία του ρεπορτάζ μας! Ευχαριστούμε για την παρατήρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και πολύ καλά κάνετε...ας ελπίσουμε σε μια έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση....απλά καθυστέρησε να δημοσιευτεί το σχόλιο μου και ως φύσει καχύποπτος άνθρωπος θέλησα να μάθω τι γίνεται, χωρίς να έχω φυσικά διάθεση να θίξω το blog...που μάλλον κάνει καλά την δουλειά του.Συνεχίστε έτσι...δίνοντας βάση στο τι γίνεται στον ΟΑΕΔ!!! υπάρχουν σίγουρα ζητήματα με την κυρία προϊσταμενη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρειαζόμαστε τις δικές σας παρατηρήσεις γιατί μας κάνουν καλύτερους! Καλύτερα ας μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα, καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ μας! Όμως θα συνεχίσουμε την έρευνα και θα σας έχουμε νεότερα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το ρεπορταζ σας μεχρι τωρα δεν έχει καταλήξει δυστυχώς πουθενά!!!! απλά υποψιάζομαι...κ εγω κ πολλοί συμπολίτες μας. Απλά δε θέλω να αποκρυφτούν πράγματα κ καταστάσεις...καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα σε όλους, δεν είχα σκοπό να γράψω για το θέμα αλλά αυτή η εμπάθεια προς το πρόσωπο της προισταμένης του ΟΑΕΔ με αναγκάζει να την υπερασπιστώ, καθώς την γνωρίζω προσωπικά. Δεν έχουμε στενές φιλικές σχέσεις αλλά από όσο τη γνωρίζω μπορώ να βεβαιώσω για τα αντίθετα από όσα "αμφιβάλει" ο φίλος μας...Η ηθική της, η δουλειά της και η ποιότητά της σαν άνθρωπος δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από οποιονδήποτε την γνωρίζει. Και το ότι γίνεται τέτοια σπίλωση του ονόματός της χρησιμοποιώντας προσωπικούς χαρακτηρισμούς στο προηγούμενο σχόλιο, "φωνάζει" πως ο γράφων έχει κάποια έχθρα απέναντι στην εν λόγω κυρία. Στο ότι τα πάντα δεν είναι πολιτικά θα συμφωνήσω, καθώς με έχει βοηθήσει (πάντα στα πλαίσια της δουλειάς της και της νομιμότητας) αν και είμαι φανατικός υποστηρικτής της "αντίπαλης" παράταξης. Όσο για τους 12 φακέλους ρώτησα και έμαθα...η χρονολογία των υπό εξέταση φακέλων, ουδεμία σχέση έχει με την προϊσταμένη, αφού δεν κατείχε αυτή τη θέση τότε. Και να τελειώσω απαντώντας για το πως μπήκε αυτή η κυρία στη θέση της προϊσταμένης...το δημόσιο έχει ένα μηχανισμό ανέλιξης των υπαλλήλων που ονομάζεται μοριοδότηση..όλως τυχαίως η εν λόγω κυρία έχει τα περισσότερα μόρια από οποιονδήποτε εκει μέσα. Κλέινοντας χωρίς να θέλω να γίνω εχθρικός, θα σας παρακαλούσα τις αμφιβολίες σας να τις εκφράζετε ως ερωτήσεις και να μην προσπαθείτε με αυτό το ωραίο συντακτικό που κατέχετε (δε το λέω ειρωνικα) να δημιουργείτε εντυπώσεις.. Όπως είπατε και εσείς, ας περιμένουμε να δουμε.. Προσωπικά εύχομαι στην προϊσταμένη του ΟΑΕΔ καλή τύχη και να ξέρει οτι τουλάχιστον για τον χαρακτήρα της, την εκτιμούν αυτοί που την ξέρουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καμία εμπάθεια για την εν λόγω κυρία! Δυστυχώς ή ευτυχώς η Αριδαία είναι μια μικρή κοινωνία και ο καθένας γνωρίζει το ποιον του οποιουδήποτε! Άρα, φαντάζομαι δεν είναι κατακριτέο που έχω αυτή την άποψη για την προϊσταμένη του ΟΑΕΔ. Δεν αναφέρω με σιγουριά τίποτα απολύτως.Δεν λειτουργώ δογματικά, ούτε μισαλλόδοξα!Αντίθετα, έχω μάθει να υποψιάζομαι! Δεν μπορώ να γνωρίζω τι συμβαίνει στους 12 φακέλους, γνωρίζω μόνο αυτό που αναφέρει η απόφαση...οτι δηλαδή είναι προς εξέταση. Το ποιος φταίει...και γιατί φταίει είναι άλλο θέμα το οποίο δεν δύναμαι να γνωρίζω. Λυπάμαι πολύ που σε μια δημοκρατική χώρα μιλάμε ακόμα για "βοήθεια" όποια και να είναι αυτή (δεν υπονοώ τίποτα προσωπικό για εσάς-μιλάω γενικότερα). Αλλά ας μου απαντήσει κάποιος...ποιες είναι οι σπουδές της κυρίας προϊσταμένης που κατέχει τόσο σοβαρή θέση; Και αυτό είναι ερώτηση, δεν είναι δήλωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητοι ανωνυμοι διαβασα με πολυ προσοχη ολα αυτα που γραψατε και θα ηθελα να σχολιασω καποια πραγματα: Πρωτον θα ηθελα να πω, κατα την ταπεινη μου γνωμη,πως οταν καποιος δηλωνει “Πολύ αμφιβάλλω πρώτον γα τον τρόπο που πήρε αυτήν την θεση η εν λόγω κυρία και πολυ περισσότερο αμφιβάλλω για την ηθικη της, την δουλειά της και γενικότερα για την ποιότητα της σαν άνθρωπος” δεν ειναι και το καλητερο πραγμα,ειναι πολυ σκληροι χαρακτηρισμοι και... δειχνει καποια εμπαθεια!!!Και επισης αφηνεται υπονοουμενα για το ατομο της πρωτου βγει μια Αποφαση!!Οποτε εσεις την καταδικαζετε πριν απο την ΕΔΕ!!! και...αυτο παλι δειχνει καποια εμπαθεια!! Εγω ,σαν ουδετερη σε ολα αυτα,θα περιμενα την αποφαση. Βεβαιως αν φταιει θα πρεπει να πληρωσει αλλα αν οχι δεν πρεπει να την καταδικαζουμε απο πριν...εκτος και αν δειχνουμε καποια μικρη εμπαθεια!! Μετα θα ηθελα να σχολιασω για την ερωτηση <<...ποιες είναι οι σπουδές της κυρίας προϊσταμένης που κατέχει τόσο σοβαρή θέση;>> Εγω δεν γνωριζω τι εχει σπουδασει η εν λογω κυρια,ομως αν στεκεστε σε αυτο μονο για να κρινετε εναν δημοσιο υπαλληλο τοτε αν ψαξουμε τους υπαλληλους σε Εφορια,σε δημους,σε νομαρχιες,σε Δεη,σε Οτε,σε Ικα,σε Τεβε και πολλους αλλους Υπαλληλους των 2500-4500Ευρω,και κυριως ηλικιας 40-60, θα διαπιστωσετε οτι το 90% εχει τελειωσει Λυκειο...(Μαλλον γι αυτο παμε καταδιαολου σαν κρατος)!!!!! Οποτε νομιζω οτι η ερωτηση σας ειναι ακυρη... διαφορετικα,αν δεν δειχνατε εμπαθεια,θα ασχολιοσασταν με ολους σχεδον τους δημοσιους υπαλληλους του δημου μας,απο 40 και πανω!! Αυτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γίνεται μια συζήτηση για ένα ατομο το οποίο δεν έχει πάρει θέση ευθέως στο blog και αυτό αν μη τι άλλο είναι ασχημο. Για αυτό σταματώ εδώ. Η ερωτηση μου δεν είναι καθόλου ακυρη για το ποιες είναι οι σπουδές της κυρίας...και αυτό το αποδυκνείετε εσεις ο ίδιος όταν ανάγεται το θέμα στον ευρύτερο δημοσιοϋπαλληλικό χώρο....Να φανταστώ ότι δεν έχει τελειώσει καμία σχολή ούτε ΑΕΙ ούτε ΤΕΙ...που επίσης φαντάζομαι έχουν τελειώσει άλλοι συνάδελφοι της στον ΟΑΕΔ. Άρα...δεν μου κάνει καμία εντύπωση που τίθεται εν αμφιβάλλω όλη της η επαγγελματική δραστηριότητα...Να ρωτήσω όμως και κάτι άλλο..διότι αναφέρθηκαν πολιτικοί λόγοι...σε ποιο κόμμα ανήκε κάποτε η συγκεκριμένη κυρία από το οποίο αποχώρισε με γραπτή της δήλωση λίγο πριν την υποψηφιότητα της ως δημοτική σύμβουλος; Και κάτι τελευταίο...γιατί έχω πολύ σοβαρότερα θέματα...είναι δυνατό να είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που έχω αυτή την άποψη, υπάρχει δηλαδή τέτοια ομοφωνία περί της κυρίας προϊσταμένης ή απλά τελικά το blog κατευθύνεται από ορισμένους και αυτοσχολιαζόμαστε στην ουσία;;
    P.S: Θα μπορούσα να σας αναλύσω όλη μου την σκέψη και την αντίληψη τόσο για τις δημόσιες υπηρεσίες όσο και για την συγκεκριμένη κυρία...την οποία γνωρίζω και προσωπικά και οικογενειακά, απλά ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και δεν μου αρέσει να κάνω ολόκληρες συζητήσεις...στηριγμένες σε εικασίες και ερήμην του ενδιαφερόμενου ανθρώπου. Απλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα έχει τίποτα να απαντήσει...ούτε για τις εναλλαγές των πολιτικών τις πεποιθήσεων ούτε για την επαγγελματική της κατάρτιση! Όσο για την εμπάθεια...αυτή εδράζεται σε ανθρώπους συμπλεγματικούς...και λυπάμαι αλλά δεν είμαι ένας από αυτούς. Τυχαίνει απλά- και ας μη σας αρέσει- να έχω διαφορετική άποψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γειά σας, είμαι πάλι αυτός που θεωρούμαι φιλικά προσκείμενος στην προϊσταμένη.. δε θα πλατιάσω.. και λύκειο να εχει βγάλει έχει περισσοτερα μόρια από ολους. αν θέλετε να το αλλάξετε, ζητήστε τροπολογία του νόμου. δε φταιει σε αυτο, ειναι όλα νομιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Geia sas! as perimenoume na doume ti exei ginei...min krinete apo tora.. alla min eiste k sigouroi oti einai ola ok ston oaed k i kiria proistameni einai ka8ari...amfiavalo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γιατί τα έβαλαν ξαφνικά όλοι με την συγκεκριμένη κυρία?? ας μας πουν πρώτα τι το τόοοσο κακό έκανε, ας γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για τέτοιες περιπτώσεις κ μετά εφόσον προκύψει κάποια παράβαση να γνωστοποιηθεί στο κοινό. μέχρι τότε γιατί τόση λάσπη?? φυσικά είμαι υπέρ του "όλα στο φως" που βροντοφώναζε η κυβέρνηση (ως αντιπολίτευση φυσικά) αλλά όταν έχουμε αποδείξεις κ όταν δεν κρύβονται πολιτικά συμφέροντα πίσω από φήμες κ λασπολογίες.
    η συγκεκριμένη κυρία έχει βοηθήσει πολύ κόσμο από την θέση της (νόμιμα φυσικά) ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων κ πολιτικών απόψεων, δρώντας όπως θα όφειλε δηλαδή κάθε προϊστάμενος. το αναφέρω όμως,διότι δυστυχώς στις μέρες μας το αυτονόητο έχει γίνει εξαίρεση κ το συναντάμε σπάνια. έτσι αυτό γίνεται αιτία για να δέχεται επιθέσεις από άτομα που ανήκουν σε αντίπαλο κόμμα,ώστε να βλάψουν την εικόνα της προεκλογικά, αλλά κ από άτομα που θεωρούνται ότι ανήκουν στον ίδιο κομματικό χώρο επειδή πιστεύουν ότι δεν ευνοήθηκαν όσο θα μπορούσε...
    εύχομαι να λάμψη η αλήθεια κ όποιος κ αν καταλήξει στην αντίστοιχη θέση να φέρεται και να δρα όπως αρμόζει σε ένα τόσο υπεύθυνο πόστο. υπενθυμίζω ότι το έργο του οαεδ είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, ή καλύτερα απαραίτητο για την επιβίωση χιλιάδων ανέργων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News