Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Δραστηριότητα της Λαικής Συσπείρωσης στο Νομό Πέλλας

Επιδιώκοντας την επαφή και τον ζωντανό διάλογο με τους πολίτες του Δήμου Σκύδρας ο υποψήφιος δήμαρχος της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Μάνος Κανάκης βρίσκεται καθημερινά στα χωριά του Δήμου με περιοδείες και ομιλίες γύρω από τη σημασία των εκλογών της 7ης Νοέμβρη .

Μίλησε στην πλατεία των Σεβαστιανών - ΚΑΠΗ τονίζοντας την ανάγκη αντίδρασης του κό-σμου και με την ψήφο του στη βάρβαρη επίθεση , που δέχεται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.
Ο Μάνος Κανάκης επισήμανε ότι :
«Οι ροδακινοπαραγωγοί και οι υπόλοιποι αγρότες και του Δήμου μας , ευρύτερα ο λαός της περιοχής, βιώνει τις επιπτώσεις της ΚΑΠ και της βάρβαρης επίθεσης , που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνολικά στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του εργαζόμε-νου λαού. Τα δραματικά προβλήματα των αγροτών είναι δραματικά και επιδεινώνονται καθημε-ρινά .
Συντελούν σ’αυτό οι για μια ακόμη χρονιά απαράδεκτα χαμηλές τιμές για το συμπύρηνο Ροδάκινο , καθώς και οι ζημιές από το χαλάζι στην περιοχή της Σκύδρας . Από την άλλη διαρ-κώς αυξάνεται το καλλιεργητικό κόστος και είναι εξευτελιστικές οι τιμές και στα άλλα προϊόντα, τα χρέη στις τράπεζες τρέχουν και υπάρχει αδυναμία πληρωμής του ΟΓΑ για πολλούς .
Επιπρόσθετα σ' αυτά, έρχεται η κυβέρνηση να καταργήσει και το φθηνό πετρέλαιο, αυξάνο-ντας ακόμη περισσότερο το κόστος παραγωγής, αλλά και μας καταδικάζει να παγώσουμε το χειμώνα, αφού δε θα μπορούμε να αγοράζουμε πετρέλαιο ούτε για να εξασφαλίσουμε θέρμανση στα σπίτια μας.
Δεν πρέπει εμείς στις εκλογές να ψηφίσουμε για όλα αυτά , που μας δυσκολεύουν την επι-βίωση , αλλά πρέπει να πούμε «ότι αυτές είναι τοπικές εκλογές και πρέπει να ψηφίσουμε τους συγγενείς ή τους φίλους μας» ;
Εμείς σαν «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» λέμε , αξιολογώντας αυτά που ζούμε και κρίνοντας τους υπαίτιους και όσους αυτοί μας υποδεικνύουν , πρέπει να πάμε στις κάλπες . Η επιλογή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανοίγει ένα παράθυρο αλλαγής αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών» .
Επίσης από κοινού με τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ουγγρίνο Αλέκο απευ-θύνθηκαν με τις ίδιες θέσεις για τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών με ομιλίες τους στους αγρότες και συνταξιούχους σε καφενεία της Καλής στη Μενηίδα . Ζήτησαν να καταδικάσουν με τη ψήφο τους , αυτούς που δεν παίρνουν θέση στη καταιγίδα των οικονομικών μέτρων της κυ-βέρνησης με τις εντολές της τρόϊκας λες και δεν αγγίζουν τους δημότες . Τους ενδιαφέρουν μόνο τα χρίσματα και οι καρέκλες και όχι τα καθημερινά προβλήματα του δημότη της Σκύδρας και γενικότερα της Πέλλας .

«Εμείς , τόνισε ο Μάνος Κανάκης , υποσχόμαστε σαν υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρω-σης" ότι δε θα αφήσουμε να περάσει αυτή η βάρβαρη επίθεση. Θα διεκδικήσουμε μισθό για τους εργαζόμενους, αμοιβή των προϊόντων της αγροτιάς τέτοια που να ανταποκρίνεται στο κόστος παραγωγής και να δίνει και ικανό κέρδος για τον αγρότη ώστε να μπορεί να ζήσει τα παιδιά του και την οικογένειά του και να συνεχίσει την καλλιέργειά του. Αυτός ο τόπος είναι τόπος χρυσάφι. Μπορεί να θρέψει το λαό του, με τις δυνάμεις που έχει και τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει, αρκεί αυτές οι δυνατότητες να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού και των συμφερόντων του και όχι για να μαζεύουν χρήματα οι επιχειρηματίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News