Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυμα νίκης στην πρώτη συνάντηση των μελών της «Δημοτικής Ενότητας»

Νίκος Παπανικολάου: «Βάζουμε τις βάσεις για να γίνει ο δήμος Πέλλας σημείο αναφοράς ισάξιο της ιστορίας του»!
Η πρώτη επίσημη συνάντηση των μελών της Δημοτικής Ενότητας που θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του νέου δήμου Πέλλας, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου) στην αίθουσα συνεδρίων γνωστού ξενοδοχείου στα Γιαννιτσά.


Ουσιαστικά με τη συγκέντρωση αυτή ξεκίνησε και ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων συμβούλων του Συνδυασμού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα οργανωτικά και διαδικαστικά ενώ παράλληλα συζήτησαν τα ζητήματα εκείνα που θα αναδειχθούν στο διάστημα μέχρι και τις εκλογές.


Στην αίθουσα παρευρέθηκαν οι 54 επίσημα δηλωμένοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Δημοτικής Ενότητας» ενώ το παρόν έδωσαν και υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι από τους πρώην δήμους.


Στο ξεκίνημα της συνάντησης ο δήμαρχος Γιαννιτσών και υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Νίκος Παπανικολάου αναφέρθηκε στη σύντομη ομιλία του στις βασικές αρχές του Συνδυασμού και έθεσε τους στόχους για την επόμενη τετραετία κάνοντας παράλληλα μια μικρή αναδρομή στη μέχρι σήμερα πορείας της διοίκησής του στο δήμο Γιαννιτσών.


Αναφέρθηκε στο σχεδιασμό και στην υπεύθυνη στάση απέναντι στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το νέο δήμο Πέλλας και έκανε λόγο για διαφάνεια και υπευθυνότητα σε κάθε μορφή άσκησης της εξουσίας. Ζήτησε από τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας να συνταχθούν σε μια κοινή προσπάθεια μαζί με τους φορείς και τη δημοτική αρχή για να γίνουν σταθερά βήματα προόδου. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη λογική της αποκεντρωμένης λειτουργίας και της ισόρροπης ανάπτυξης σε όλο το γεωγραφικό πεδίο του νέου δήμου, δεσμευόμενος για αλλαγές στη δομή και τη στελέχωση των υπηρεσιών.


Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία δηλώνοντας την βεβαιότητα ότι στις 7 Νοέμβρη η Δημοτική Ενότητα θα είναι ο νικητής των εκλογών.


Στη συνέχεια οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έθεσαν ζητήματα που αφορούν το σχεδιασμό του προεκλογικού αγώνα, και κατέθεσαν τις απόψεις τους για τον εμπλουτισμό του Σχεδίου Ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η Δημοτική Ενότητα στην τοπική κοινωνία και θα αφορά την επόμενη δεκαετία.


Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Συνδυασμού, αφού τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και τα τελευταία ονόματα που θα τον πλαισιώσουν.


Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Γιαννιτσών και υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Νίκος Παπανικολάου ανέφερε τα εξής:


Φίλες και φίλοι


Μέλη του Συνδυασμού μας και αυριανοί νικητές των εκλογών
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την απόφασή σας να συμμετέχετε σε αυτόν τον κοινό αγώνα για το καλό του τόπου μας. Να είστε βέβαιοι ότι και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε και από τις 7 Νοέμβρη θα βάλουμε τις βάσεις για να γίνει ο δήμος Πέλλας σημείο αναφοράς ισάξιο της ιστορίας του.


Μπροστά μας σε αυτές τις εκλογές έχουμε να απαντήσουμε στη μεγάλη πρόκληση του Καλλικράτη. Στις νέες μεγάλες αλλαγές που δημιουργούν ένα νέο λειτουργικό περιβάλλον στην Αυτοδιοίκηση. Ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό, αναπτυξιακό, οικονομικά ανεξάρτητο, όπου οι τοπικές κοινωνίες θα μπορούν να διαχειρίζονται τα προβλήματα τους και τα θέματα που τους απασχολούν.


Στο δίλλημα να οι εκλογές είναι πολιτικές ή έντονα αυτοδιοικητικές, εμείς απαντάμε πως είναι εκλογές που σηματοδοτούν το μέλλον του δήμου μας, και αναδεικνύουν τη δύναμη της Αυτοδιοίκησης.


Γιατί έχουν τεράστια αποθέματα δυνάμεων οι κάτοικοι της περιφέρειας των πόλεων και των χωριών του δήμου μας. Αυτές τις δυνάμεις είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε ακολουθώντας το Στρατηγικό μας σχέδιο δράσης που αναφέρεται σε μικρά και μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας.


Έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα και μια μεγάλη δυνατότητα.


Ο καθένας από εμάς είναι πετυχημένος στον τομέα του, έχει ήθος και διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά.


Έχουμε γνώση και εμπειρία και τρόπους να χειριστούμε τα μεγάλα ζητήματα που θα συναντήσουμε μπροστά μας.


Και φυσικά υπάρχει αυτή η δυνατή σχέση φιλίας και συνεργασίας μεταξύ μας που την έχουμε σφυρηλατήσει όλα αυτά τα χρόνια και που αντέχει και στις πιο σκληρές αντιπαραθέσεις.


Φίλες και φίλοι


Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα πεδίο όπου ο καθένας από εμάς μπορεί να καταθέσει τις ιδέες του, τις προτάσεις του, τον κόπο του και να γευθεί τη χαρά της επιτυχίας. Παράλληλα είναι ένα πεδίο μέσα στο οποίο υλοποιούνται αποφάσεις που αφορούν εμάς τους ίδιους και αφήνουν το στίγμα τους στην τοπική κοινωνία.


Στα τέσσερα περίπου χρόνια της διοίκησης μας καταφέραμε να διαμορφώσουμε συνθήκες μιας ισόρροπης ανάπτυξης σε όλη την επικράτεια του δήμου Γιαννιτσών.


Καταφέραμε να εξισορροπήσουμε τα μεγέθη του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της πόλης με τους κατοίκους των οικισμών. Πιστέψαμε σε αυτό, το υποσχεθήκαμε προεκλογικά και το κάναμε πράξη όταν γίναμε διοίκηση.


Αφήσαμε το στίγμα μας ως διοίκηση που δεν κάνει διακρίσεις, δεν μεροληπτεί και δεν σχεδιάζει με γνώμονα το εκλογικό συμφέρον, αλλά το συμφέρον του τόπου.


Τα έργα μας χαρακτηρίζονται από ουσία και μεγάλη ωφέλεια στους πολίτες των οικισμών, των συνοικισμών και του κέντρου της πόλης.
Άλλωστε η αποκέντρωση για μας δεν είναι απλά μια λέξη χωρίς περιεχόμενο αλλά μια υποχρέωση βασική στη λειτουργία της διοίκησης ενός δήμου.


Δώσαμε τη δυνατότητα σε κάθε φορέα και κάθε πολίτη να διαμορφώνει και να ελέγχει κάθε δραστηριότητα του δήμου, και να συμμετέχει σε κάθε πρωτοβουλία που αναλάβαμε.


Δείξαμε ένα πρόσωπο φιλικό και υπεύθυνο απέναντι στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και επενδύσαμε στη νέα γενιά στην οποία πιστέψαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε.


Όλα αυτά τα λέω γιατί δεν πρέπει να αγνοούμε το παρελθόν. Από αυτό μαθαίνουμε, διορθώνουμε τα λάθη μας, βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας και σχεδιάζουμε στις βάσεις που θέσαμε ως διοίκηση του δήμου.


Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες που συμμετείχαν στο δημοτικό συμβούλιο με την παράταξής μας, τα μέλη του Συνδυασμού που ήταν πάντα παρόντα σε κάθε κάλεσμα και στήριξαν τις επιλογές μας και όλους όσους συνέβαλλαν έχοντας θέση ευθύνης στην υλοποίηση των δεσμεύσεων μας.


Αγαπητοί μου φίλοι, φίλες και συνεργάτες.


Από σήμερα ξεκινάμε τον αγώνα με τα ίδια όνειρα, τις ίδιες φιλοδοξίες, την ίδια αγωνία όπως πριν περίπου τέσσερα χρόνια και είμαι βέβαιος, όπως και τότε, έτσι και τώρα, το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.


Ξεκινάμε από ένα κοινό σημείο. Την αγάπη για τον τόπο μας και την ανάγκη να αλλάξουμε την εικόνα του προς το καλύτερο.


Γνωρίζουμε όλοι ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι προσδοκίες των κατοίκων υψηλές. Η αδυναμίες του συστήματος διοίκησης των περασμένων ετών έχουν δημιουργήσει ανισότητες τις οποίες πρέπει να εξαλείψουμε.


Οι οργανωτικές δομές των δήμων αλλάζουν, και η λειτουργία τους μπαίνει πλέον σε νέο πλαίσιο.


Σημαντικές αρμοδιότητες που υπάγονταν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όπως Πολεοδομία, Σχολική Στέγη, Δημόσια Υγεία κ.λπ. περνούν πλέον στους νέους δήμους του Καλλικράτη.


Τα τοπικά συμβούλια αποκτούν αναβαθμισμένο ρόλο και οι αποφάσεις τους δεσμεύουν το δημοτικό συμβούλιο.


Ο δημόσιος έλεγχος και η λογοδοσία των αιρετών οργάνων αποκτούν περιεχόμενο και θέτουν όρους στην άσκηση της εξουσίας.


Η διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και η τήρηση του προϋπολογισμού είναι όχι απλά ανάγκη αλλά προαπαιτούμενο για την άντληση πόρων από την Πολιτεία.
Το περιβάλλον και η διαχείριση των απορριμμάτων καθίσταται τομέας τεράστιας ευθύνης για όλους μας.


Μπροστά σε αυτές τις αλλαγές εμείς ως δημοτική παράταξης προτάσσουμε τις δικές μας προτάσεις και δεσμευόμαστε για την υλοποίησή τους.


Το Στρατηγικό μας Σχέδιο για το νέο δήμο Πέλλας που θα παρουσιάσουμε σε λίγες ημέρες και θα το αναδείξουμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα αποτελέσει την πυξίδα των επιλογών μας.

Θα είναι για μας η βάση μιας νέας δυναμικής πορείας που ξεκινά στις 7 Νοέμβρη από το βράδυ των εκλογών.

Σας ζητώ να δώσουμε μαζί, έναν όμορφο και γεμάτο περιεχόμενο αγώνα, με αξιοπρέπεια και ήθος για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας που μας τίμησε στο παρελθόν και να είστε σίγουροι ότι θα μας τιμήσει και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News