Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Τα "επτά ψέματα του ΠΑΣΟΚ"

Την σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών - εργαζομένων προκρίνει ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην εναλλακτική οικονομική πρόταση που παρουσίασε απόψε στους παραγωγικούς φορείς από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, στον οποίο καταλόγισε επτά ψέματα, σημειώνοντας ότι δεν ήταν αναγκαστική και αναπόφευκτη η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης αλλά αποτέλεσμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Τα επτά ψέματα κατά τον κ. Σαμαρά, είναι:

- Πρώτο ψέμα, ότι μπορούμε να ζούμε συνεχώς μοιράζοντας δανεικά και συσσωρεύοντας χρέη.

- Δεύτερο ψέμα: ότι το χρέος το δημιούργησε η προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

- Τρίτο ψέμα: ότι για όλα όσα έγιναν από τον Οκτώβριο του 2009 φταίει, τάχα, και πάλι η προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

- Τέταρτο ψέμα: Αυτό που ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ και το επαναλαμβάνουν ακόμα διάφοροι υποστηρικτές του: Ότι η προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης ήταν, δήθεν, «αναπόφευκτη».

- Πέμπτο ψέμα: ότι η Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποδεχθεί το Μνημόνιο όταν οι διεθνείς αγορές αρνήθηκαν να την δανείσουν. Δηλαδή στα τέλη Απριλίου…

- Έκτο ψέμα: ότι παρά τις σκληρές θυσίες, το Μνημόνιο οδηγεί τάχα σε «έξοδο από την κρίση»….

- Έβδομο ψέμα: ισχυρίζεται ολόκληρος ο μηχανισμός της κυβερνητικής προπαγάνδας, και μαζί όλα τα παπαγαλάκια της κι όλα τα «εξαπτέρυγά» της, ότι η Νέα Δημοκρατία με την άρνησή της στο Μνημόνιο έδειξε τάχα «ανευθυνότητα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στήριξε την οικονομική πολιτική του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ενώ μίλησε για επτά αλήθειες οι οποίες οδηγούν στην ταχύτερη έξοδο από το μνημόνιο και σε αναπτυξιακή τροχιά τη χώρα.

Το μείγμα πολιτικής της ΝΔ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε την ανάγκη για τόνωση της οικονομίας, με μέτρα αντισταθμιστικά της προκαλούμενης ύφεσης «ώστε να τη φρενάρουμε, να σταματήσουμε τα λουκέτα, να συγκρατήσουμε την εκτίναξη της ανεργίας, να αρχίσει να αλλάζει το κλίμα».

«Αυτή είναι η πρώτη καίρια θέση μας: Δεν χτυπάμε μόνο το έλλειμμα, χτυπάμε ταυτόχρονα και την ύφεση που μεγαλώνει το έλλειμμα. Και γι’ αυτό προτείναμε μέτρα τόνωσης της αγοράς. Με μηδενικό ή ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος. Άρα, χωρίς να συγκρουόμαστε άμεσα με τους περιορισμούς του Μνημόνιου. Με το δικό μας Σχέδιο, στο τέλος του 2011 μηδενίζουμε το έλλειμμα! Ενώ με το Μνημόνιο στο τέλος του 2014 το έλλειμμα θα είναι ακόμα 2,6%», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Η Νέα Δημοκρατία αυτό ακριβώς κάνει: προωθεί μια αληθινή διέξοδο από την κρίση με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη» σημείωσε, αναφέροντας τις επτά αλήθειες της ΝΔ:

- Πρώτη αλήθεια: Να μειωθούν οι φόροι δραστικά.

- Δεύτερη αλήθεια: Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.

- Τρίτη αλήθεια: Να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία.

- Τέταρτη αλήθεια: Να δώσουμε προτεραιότητα στην Ανταγωνιστικότητα.

- Πέμπτη αλήθεια: Να δώσουμε προτεραιότητα στην Εξωστρέφεια.

- Έκτη αλήθεια: Να από-ενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα.

- Έβδομη αλήθεια: Να συντονίσουμε όλη την παραγωγική μας προσπάθεια στους τομείς όπου έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι η ΝΔ είναι το κόμμα της Ανάπτυξης, στηρίζει την επιχείρηση, την ανταγωνιστικότητα, τη νεολαία, τη μεσαία τάξη, λέγοντας παράλληλα, ότι η παράταξη είναι αντίθετη με το Μνημόνιο, γιατί δε βοηθά στην αποφυγή της χρεοκοπίας.


Αντιδράσεις στην ομιλία του κ. Σαμαρά


«Για άλλη μια φορά, ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ εμφανίζονται πραγματικά αμετανόητοι μπροστά στον ελληνικό λαό. Τα ψέματα; Πολύ περισσότερα από τα δήθεν επτά που παρουσιάστηκαν. Η αλήθεια είναι γνωστή και έχει γίνει συνείδηση πλέον στους Έλληνες πολίτες. Η ατολμία, η δημοσκοπική διακυβέρνηση, η εγκληματική απραξία, ο φόβος του πολιτικού κόστους της κυβέρνησης της ΝΔ οδήγησαν τη χώρα στη διεθνή απαξίωση, την πλήρη αναξιοπιστία και τελικά ένα βήμα πριν την καταστροφή. Η τακτική “για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ” χρησιμοποιήθηκε συστηματικά από τις κυβερνήσεις της ΝΔ για να δικαιολογήσει την απραξία τους. Ας αναλογιστεί, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς τα τότε αποτελέσματα και την τότε κατάληξη» επεσήμανε, σχολιάζοντας την ομιλία Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ.

«Ωραιοποιήσεις για έναν κόσμο φανταστικό. Για την πεζή πραγματικότητα της καθημερινότητας ο κ. Σαμαράς δεν πρότεινε τίποτα. Για παράδειγμα που θα βρούμε τα λεφτά που μας εξασφαλίζει το μνημόνιο. Αν ο κ. Σαμαράς δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση τότε να ακούει πιο συχνά και πιο προσεκτικά τι του συστήνει ο από ετών σύμβουλός του κ. Βάρδας» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

---
ΠΗΓΗ: skai.gr

2 σχόλια:

  1. Επιτέλους μια ομιλία αρχηγού μεγάλου κόμματος που άγγιξε όσα εμείς συζητούμε στα καφενεία!
    Πραγματικά τα παπαγαλάκια του Μνημονίου βλέπε εργολαβίες MEGA και ALTER με πρωταγωνιστές τους Πρετεντέρη και Χατζηλαλάκη αντίστοιχα καταδείχθηκαν και αναμένουμε να κατονομαστούν μιας και ο κόσμος το έχει τύμπανο και εμείς κρυφό καμάρι.
    Σαμαρά προχώρα έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. re samara pios se pistepse mono oi afeleis esy eisai kallyteros .skepsoy esy an tha vgeis prothipourgos poy den pezei kati tetio meta apo toso xronia sterish tha fas ta panta ....ante poylaki moy pane pali me ekeimo to koma vre pws to legane ekeino poy eperne mhden komma kati ta ekato......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News