Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Π.Ψωμιάδης: "Η Αλμωπία μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει"

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης επισκέπτεται τους 38 νέους Δήμους, όπως διαμορφώθηκαν από το σχέδιο «Καλλικράτης».

Το πρόγραμμα του κ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

• Σήμερα Δευτέρα 27/9, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Μικρασιατικού Ελληνισμού (παλιά αλάνα της Τούμπας, Κλεάνθους 72 με Γρ. Λαμπράκη) θα δώσει το παρών στην εκδήλωση του Δ’ Δημοτικού Διαμερίσματος «Τα Τουμπιώτικα». Στις 8, στην πλατεία Ζαγκλιβερίου του δήμου Καλλινδοίων, θα παρακολουθήσει την λαϊκή συναυλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ακυλίνεια 2010». Τέλος, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Κήπου, θα παραστεί και θα χαιρετήσει τη μουσική παράσταση που διοργανώνει το κέντρο πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα Βόρειας Ελλάδας «ΛΑΜΨΗ», για τα πέντε χρόνια από το θάνατο της μεγάλης λαϊκής ερμηνεύτριας, Βίκυς Μοσχολιού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης θα τιμήσει για το συγγραφικό τους έργο τους Θεσσαλονικείς λογοτέχνες Βασίλη Ρωμούδη, Ευδοκία Ρόζου-Τσαρσιώτου και Γιώργο Σαρκόπουλο.
• Την Τρίτη 28/9 στις 7.30 το απόγευμα συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους θα επισκεφθεί το Δήμο Βισαλτίας και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Γερακίνα (Νιγρίτα).
• Την Τετάρτη 29/9 στις 7.30 το απόγευμα συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους θα επισκεφθεί το Δήμο Καλαμαριάς και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Δημοτικό Θεατράκι Χιλής.
• Την Πέμπτη 30/9 στις 7.30 το απόγευμα συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους θα επισκεφθεί το Δήμο Δίου-Ολύμπου και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου.


Σε περίπου 500 άτομα που κατέκλυσαν το Πνευματικό Κέντρο Ευξείνου Λέσχης Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Θεοδωρίδη και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, η τέως βουλευτής της ΝΔ Πέλλας Παρθένα (Πόπη) Φουντουκίδου, ο τέως ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιάννης Γκλαβάκης, ο δήμαρχος Αριδαίας Πέτρος Ζέρζης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πέλλας Νίκος Αργυρός και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.
Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι «η Αλμωπία μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει, μπορεί και πρέπει να πάει μπροστά» και κάλεσε συγκεκριμένους κύκλους των Αθηνών να αφήσουν στην άκρη τις προεκλογικές εξαγγελίες εκατομμυρίων ευρώ. «Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, αν δεν προσέξουμε, αν δεν κοιτάξουμε την ελληνική Περιφέρεια. Με παραμύθια για μικρά παιδιά, με ανακυκλούμενες εξαγγελίες και προεκλογικές υποσχέσεις για δισεκατομμύρια ευρώ κάποιοι στην Αθήνα προσβάλουν τη νοημοσύνη μας».
Μεταξύ άλλων έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για την Ελληνική περιφέρεια. «Αν συνεχιστεί η εγκατάλειψη και η αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας για την Πέλλα, για την Ημαθία, για τις Σέρρες, για τη Χαλκιδική, για το Κιλκίς, για την Πιερία, χάνουμε την Ελλάδα φίλες και φίλοι» είπε.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης επισήμανε ότι η Πέλλα έχει ανάγκη από πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει με σχέδιο, προγραμματισμό, σύνεση και υπευθυνότητα. «Η πορεία για την ανάπτυξη αρχίζει από εδώ» είπε στην αρχή της τοποθέτησης του και μίλησε για μήνυμα νίκης που διαχέεται σε κάθε άκρη της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Μιλά η καρδιά σας σήμερα, μιλά η ειλικρίνεια» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει για την 1η Ιανουαρίου όπως η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Χαλκηδόνα-Έδεσσα-όρια νομού, η βελτίωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Μαυροβούνι-Αριδαία, η ανάπτυξη θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού και η προώθηση και καλύτερη προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων (φασόλια, πατάτες, πιπεριές).
Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους, ο κ. Ψωμιάδης μίλησε στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού του Δήμου Αριστοτέλη. Εκεί παραβρέθηκαν ο τέως βουλευτής της ΝΔ Χαλκιδικής Βασίλης Πάππας, ο δήμαρχος Παναγίας Γιάννης Μητροφάνης, ο δήμαρχος Αρναίας Λάζαρος Λαζάρου και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Δημήτρης Τσούφης.
Μιλώντας σε περισσότερους από 600 κατοίκους της περιοχής ο κ. Ψωμιάδης τους κάλεσε να είναι υπερήφανοι για τους προγόνους τους, φέρνοντας ως παράδειγμα τον μεγάλο φιλόσοφο και στοχαστή Αριστοτέλη. «Το λαμπρό τέκνο της γης της Χαλκιδικής», όπως είπε, που προσέφερε στην παγκόσμια ιστορία τα θεμέλια γι’ αυτό που ονομάζουμε σήμερα δυτικό πολιτισμό.
«Στα μέρη αυτά, ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός αντάμωσε το Χριστιανισμό, την πίστη μας. Την Ιερισσό, τη Χαλκιδική τη Μακεδονία μας, αγκαλιάζει και προστατεύει το Άγιο Όρος, το περιβόλι της Παναγιάς, το μακροβιότερο μοναστικό κέντρο της Ορθοδοξίας» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
Σε άλλο σημείο ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στις «τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης» της Χαλκιδικής αλλά και στη δουλειά που πρέπει να γίνει προκειμένου ο Δήμος Αριστοτέλη να γίνει σημείο αναφοράς. «Πρέπει να διεκδικήσουμε ενωμένοι, να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές για να κερδίσουμε ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο μέλλον».
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος έκανε εκτενή αναφορά στην ενίσχυση του προσκυνηματικού τουρισμού, στη στήριξη της αλιείας και της μεταλλευτικής δραστηριότητας καθώς και στη δημιουργία ενός μικρού Αριστοτελικού κέντρου. Επίσης επικεντρώθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των λιμένων Ιερισσού και Ουρανούπολης, στην κατασκευή της παράκαμψης Αρναίας, στην εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, στην ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού της Αμμουλιανής και στην ολοκλήρωση του εξωτερικού υδραγωγείου της Μεγάλης Παναγίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News