Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Σήμερα κρίνονται όλα - Στους δρόμους οι ιδιοκτήτες φορτηγών παρά τα όσα τους "έδωσε" χθες ο Δ. Ρέππας

- Παραμένουν τα φορτηγά σε κεντρικά σημεία
- Ο Ρέππας αύξησε τα ποσά της ειδικής εισφοράς για χορήγηση αδειών κυκλοφορίας


Στους δρόμους παραμένουν οι βυτιοφορείς και οι ιδιοκτήτες φορτηγών παρά τα όσα τους έδωσε χθες ο υπουργός Υποδομών Δ.Ρέππας.

Οι μεταφορείς αποφάσισαν να ακινητοποιήσουν εντελώς τα οχήματά τους και όπως όλα δείχνουν οδηγούνται σε μετωπική με την κυβέρνηση.

Και σήμερα το πρωί δεκάδες φορτηγά παραμένουν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου στο Χαϊδάρι, στα διόδια Ελευσίνας και Λουτρακίου, καθώς επίσης στον παράδρομο της παραλιακής στο ύψος του ΣΕΦ, στην Πέτρου Ράλλη και Αγ.Αννης, στον κόμβο Μαρκοπούλου, ενώ περίπου 21 φορτηγά έχουν φθάσει και παραταχθεί στην λεωφ. Βουλιαγμένης και Αλίμου.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών αναμένεται να καταθέσουν σε λίγη ώρα τις απόψεις τους κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή.

Την Τρίτη, ο κ. Ρέππας προχωρώντας σε μια κίνηση καλής θέλησης βελτίωσε άρθρο του νομοσχεδίου που καθορίζει το κόστος για την απόκτηση άδειας βυτιοφόρου για φέτος και με σταδιακή απομείωσή του ώς το 2013. Έτσι, για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας για βυτιοφόρα, τα ποσά της ειδικής εισφοράς διαμορφώνονται στα 27.000 ευρώ αντί 20.000 ευρώ που ήταν η αρχική πρόβλεψη. Επίσης, για κάθε επόμενο τόνο και μέχρι τους 42 τόνους, το κόστος ανά τόνο καθορίστηκε στις 3.000 ευρώ αντί των 2.000 ευρώ που προβλεπόταν αρχικά στο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, πρόκειται για κίνηση η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους τους μεταφορείς, στόχο έχει να διασπάσει το μέτωπό τους, καθώς ενώ το κόστος για τα απλά φορτηγά παρέμεινε αμετάβλητο, ικανοποιήθηκε εν μέρει το αίτημα των βυτιοφορέων που ζητούσαν το τίμημα των νέων αδειών να ανέρχεται στο 35% των σημερινών.

Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι εάν και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου έχουμε κινητοποιήσεις αυτής της μορφής, «η Πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη και θα λάβει τα μέτρα της». Εκτός των άλλων, το υπουργείο εξετάζει να δοθεί η δυνατότητα της εκτέλεσης του σημερινού έργου των φορτηγών Δ.Χ. σε φορτηγά Ι.Χ.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες φορτηγών προχώρησαν από χτες σε πλήρη ακινητοποίηση όλων των οχημάτων τους, ενώ πιο διαλλακτική στάση τηρούν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν θα αφήσουν την αγορά να «στεγνώσει» από καύσιμα.

Κύκλοι του υπουργείου Υποδομών τόνιζαν ότι αυτό συνιστά «παρακώλυση συγκοινωνιών», προσθέτοντας ότι εφόσον συνεχιστεί η ίδια κατάσταση θα επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές.

---
Πηγή: NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News