Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Φεύγει η Τζάκρη από τη Θεσσαλονίκη;

Για να χρυσώσει το χάπι της κατάργησης του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης η κυβέρνηση είχε τονίσει πως πλέον στη Θεσσαλονίκη θα εδρεύουν δύο υφυπουργοί με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, η Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη και ο Οικονομίας-Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης. Μάλιστα στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, για λόγους πολιτικού συμβολισμού, ο Σταύρος Καλαφάτης μπορεί να μην παρέδωσε υπουργείο ωστόσο παρέδωσε σε τέσσερα κυβερνητικά μέλη: στους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Λούκα Κατσέλη και στους προαναφερθέντες υφυπουργούς. Η πράξη βέβαια έδειξε πως η κα.Τζάκρη περιόρισε την παρουσία της στο Διοικητήριο σε εκείνες τις περιβόητες δηλώσεις για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ και την επανεξέταση της χωροθέτησης στη Σίνδο, που είχαν προκαλέσει… ταραχή στους Μαγκριώτη και Μπόλαρη, και ο κ.Μπόλαρης αν και είχε διάθεση και προτάσεις πήρε αρμοδιότητες μετά απο επτά ολόκληρους μήνες..
Σήμερα φαίνεται πως η κα.Τζάκρη μετακομίζει απο τη Θεσσαλονίκη και η κυβέρνηση με αναβάθμιση του κ.Ξυνίδη προσπαθεί να διορθώσει τις επιλογές της περί κατάργησης του ΥΜΑΘ και τοποθέτησης δύο κέντρων-υφυπουργών στη Θεσσαλονίκη για τη Βόρεια Ελλάδα. Αντιγράφω απο το σημερινό ρεπορτάζ του Φίλιππου Δεργιαδέ στην εφημερίδα “Μακεδονία”: ” [...] Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μακεδονίας – Θράκης (ο γεωγραφικός προσδιορισμός από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Τύπου) είχε σύντομη συνάντηση και με την υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να “μετακομίσει” στην Αθήνα, όπου θα αναλάβει νέα καθήκοντα, καθώς σήμερα εμφανίζεται να μη διαθέτει αντικείμενο και αρμοδιότητες. Να σημειωθεί ότι στην επίσημη ενημέρωση της γενικής γραμματείας Τύπου αναφέρεται ότι “οι αρμοδιότητες του υπουργείου Εσωτερικών που έχουν σχέση με την αναπτυξιακή διάσταση της πολιτικής της αποκέντρωσης θα μεταφερθούν στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ώστε να συνδεθούν με την γενικότερη αναπτυξιακή πολιτική”, δηλαδή στον Σ. Ξυνίδη, ενώ τα θέματα “μεταναστευτικής πολιτικής”, τα οποία χειριζόταν η κ. Τζάκρη, έχουν ενταχθεί στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύμφωνα δε με στέλεχος της γενικής γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης, οι υπάλληλοι που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται εν αναμονή εξελίξεων, που σημαίνει ότι πιθανόν η δομή της γενικής γραμματείας, που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, ή θα μεταφερθεί ή θα ενταχθεί στο δυναμικό υπό τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μακεδονίας – Θράκης.

---
Πηγή: neapolitika.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News