Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΓΔΜ: Η Ελλάδα παραβιάζει τη συμφωνία

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, επανέλαβε τον ισχυρισμό της χώρας του, ότι η ελληνική πλευρά παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995.


Κατά τα λεγόμενά του, η χώρα του δεν μπαίνει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, επειδή η Ελλάδα το εμποδίζει, παρότι είχε δεσμευθεί να μην παρεμποδίσει τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς.

«Πρόκειται για το όνομά μας, το δικαίωμά μας στον αυτοπροσδιορισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να καλλιεργήσουμε στενές και φιλικές σχέσεις με τη γειτονική Ελλάδα και τον λαό της. Η επίτευξη λύσης είναι εφικτή μόνον εάν γίνουν σεβαστά η Χάρτα του ΟΗΕ, τα Ψηφίσματα, το διεθνές Δίκαιο και οι αρχές επί των οποίων στηρίζεται η παγκόσμια διεθνής τάξη». Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ και συνέχισε λέγοντας πως η διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα όχι μόνο για την ίδια την ΠΓΔΜ, αλλά και για την υλοποίηση του κοινού οράματος ολόκληρης της περιοχής και σημείωσε ότι η προχθεσινή συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν προς την κατεύθυνση οικοδόμησης κλίματος αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News