Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς προβλήματα η φετινή επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου στο Καϊμάκτσαλαν

Παρά τα διαχειριστικά προβλήματα και την ακόμα αδιευκρίνιστη τρύπα στα οικονομικά της Αναπτυξιακής που διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις στην κορυφή του Βόρα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πέλλας αποφάσισε την παράταση ενοικίασης των κτιρίων στους ίδιους επιχειρηματίες της περσινής χρονιάς ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του τουριστικού αυτού προορισμού. Για τις επόμενες χρονιές αναζητείται στρατηγικός επενδυτής που θα αναλάβει την λειτουργία του χιονοδρομικού για τα επόμενα 50 χρόνια.
Προς το παρόν δεν υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται συγκεκριμένα και σοβαρά μιας και οι επενδύσεις που απαιτούνται είναι μεγάλες ενώ η οικονομική κρίση είναι σοβαρός ανατρεπτικός παράγων για λήψη επενδυτικών ρίσκων. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον επιχειρηματίες έτοιμοι να ρισκάρουν τα δικά τους χρήματα με αποτέλεσμα να εμφανίζονται κατά καιρούς «αεριτζήδες» που θέλουν , μέσω γνωριμιών στην κυβέρνηση , να βάλουν στο χέρι κρατικό χρήμα κάποιου αναπτυξιακού νόμου, να υπερτιμολογήσουν οποιαδήποτε νέα επένδυση και να βρεθούν με τεράστιες περιουσίες από το πουθενά με χρήματα των φορολογουμένων...αδιαφορώντας ουσιαστικά για το μέλλον του τουρισμού στην περιοχή.
Η επιλογή του επόμενου επενδυτή στο Καϊμάκτσαλαν χρειάζεται να γίνει με πολύ αυστηρά κριτήρια καθώς οποιαδήποτε ολιγωρία ή κακοδιαχείριση θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την οικονομία και το μέλλον χιλιάδων πολιτών στην περιοχή που έχουν συνδέσει τις επενδύσεις και την επιβίωσή τους με τον χειμερινό τουρισμό. Δεν υπάρχουν περιθώρια για «αεριτζήδες» , «διαπλεκόμενους» και λαμόγια παντός είδους που συνηθίζουν να θησαυρίζουν με κρατικό χρήμα που καταχρώνται με την καταστρατήγηση αναπτυξιακών νόμων και επιδοτήσεων.

Θετική προς την κατεύθυνση αυτή είναι και η επιστολή του Συλλόγου Προστασίας και Διατήρησης Παραδοσιακού Οικισμού Αγίου Αθανασίου

---
ΠΗΓΗ: taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News