Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Τα φορτηγά ξανάρχονται!!

Στα άκρα οδηγείται ξανά η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και μεταφορέων, με την αγορά να κινδυνεύει να παραλύσει για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών, καθώς ο κλάδος των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αντίδρασης στην απελευθέρωση του επαγγέλματος...

Οι περίπου 32.000 μεταφορείς, οι οποίοι δεν πείστηκαν από τις προθέσεις της κυβέρνησης για φορολογικά, αναπτυξιακά και συνταξιοδοτικά κίνητρα, απειλούν να παραδώσουν κλειδιά και οχήματα στο υπουργείο Υποδομών ή τις Νομαρχίες από την επόμενη εβδομάδα, αν δεν υπάρξουν αλλαγές και επί του νομοσχεδίου. Αυτή φαίνεται ότι θα είναι και η εισήγηση του προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου, Γιώργου Τζωρτζάτου, στη σημερινή γενική συνέλευση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη πριν από την προγραμματισμένη πορεία προς το Βελίδειο.

Ο κ. Τζωρτζάτος αναμένεται να εισηγηθεί παύση των εργασιών του κλάδου με παράδοση οχημάτων στις κατά τόπους Νομαρχίες ή και το υπουργείο δεδομένου ότι οι μεταφορείς, οι οποίοι τελούν ακόμα υπό επιστράτευση και επίταξη των οχημάτων τους, δεν μπορούν να προκηρύξουν απεργία: "Ηταν αναμενόμενο ότι θα προχωρούσαμε σε μία τέτοια κίνηση και ο κλάδος είναι ενωμένος", συμπληρώνει.

Κυβέρνηση
Από την πλευρά της η κυβέρνηση, η οποία δεν αναμένεται να άρει την επιστράτευση πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση χωρίς αλλαγές: "Η κοινωνία δεν εκβιάζεται", επανέλαβε πριν από λίγες ημέρες ο υπ.Υποδομών, Δ. Ρέππας, ο οποίος έχει διαμηνύσει στους μεταφορείς πως, αν προβούν σε νέες κινητοποιήσεις, θα καταργήσει με τροπολογία την τριετή μεταβατική περίοδο και θα προχωρήσει σε άμεσο άνοιγμα του επαγγέλματος.

"Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα", απαντούν οι μεταφορείς, οι οποίοι, πάντως, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου κινδυνεύουν και με ανάκληση αδειών αν προχωρήσουν σε παύση εργασιών, καθώς η εγκύκλιος της επιστράτευσης προς τις Νομαρχίες αναφέρει την υποχρέωσή τους να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντα που εκτελούσαν και πριν από τη λήψη του μέτρου. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δεν κρύβουν και τη δυσπιστία τους σε ό,τι αφορά τα κίνητρα που προωθεί η κυβέρνηση για τον κλάδο: "Το υπουργείο δεν έχει δεσμευτεί για τίποτα. Ολα είναι λόγια του αέρα", υπογραμμίζει ο κ. Τζωρτζάτος.

---
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News