Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Η Βουλή τίμησε τη Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Η 14η ...Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης με ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Αντιπροσωπείας το 1998.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η αναγνώριση από τη Βουλή της ημέρας αυτής και μάλιστα ομόφωνα ήταν ένα ιστορικό χρέος που ικανοποίησε άλλωστε και ένα πάγιο αίτημα των μικρασιατικών οργανώσεων. Η αναγνώριση καταδικάζει το αποτρόπαιο φαινόμενο της γενοκτονίας και καλεί όλους να αναλογιστούν τρόπους πρόληψης τέτοιων φαινομένων που κλονίζουν τα θεμέλια του οικοδομήματος ανθρωπιστικών και δημοκρατικών αξιών του σύγχρονου πολιτισμού.

Σήμερα εκφράζουμε την ευχή, αλλά θα έλεγα και την πεποίθηση, ότι στη συλλογική μνήμη και συνείδηση των λαών η μισαλλοδοξία και ο εθνικισμός θα παραχωρούν τη θέση τους στη θέληση για δημοκρατία, ειρήνη, συνεννόηση και συνεργασία».

Στη μνήμη των θυμάτων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

---
ΠΗΓΗ: sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News