Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Διακόπηκε η δίκη των Βατοπεδινών στο Εφετείο...

Διεκόπη για τις 7 Οκτώβρη από το Πενταμελές Εφετείο Θράκης, η δίκη της πρώην προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, Μαρίας Ψάλτη, του Ηγούμενου Εφραίμ και Μοναχού Αρσένιου, για την υπόθεση Βατοπεδίου. Αρχικά ο συνήγορος υπεράσπισης Στέργιος Γιαλάογλου ζήτησε αναβολή, χωρίς αυτό να γίνει δεκτή, οπότε η δίκη ξεκίνησε και διεκόπη για της 7 Οκτώβρη, τρέχοντος έτους.
Ο λόγος της διακοπής συνίσταται στο ότι δεν μπορούσε να παραστεί ο Μοναχός Αρσένιος, καθώς νοσηλεύεται λόγω...
υποτροπής παλαιότερου ανευρύσματος του εγκεφάλου. Δεν παρέστη ούτε η
δικαστικός Μαρία Ψάλτη, καθώς είχε πληροφορίες για αναβολή της δίκης. Παρέστη μόνο ο ηγούμενος Εφραίμ. Η δικαστικός Μαρία Ψάλτη είναι κατηγορούμενη για παράβαση καθήκοντος και διαρροή δικαστικού απορρήτου και οι Εφραίμ και Αρσένιος για ηθική αυτουργία πάνω σε αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα είχε επιβληθεί η ποινή 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης. Πρόκειται για την υπόθεση της δίκης του Νοεμβρίου του 2003, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, όπου είχε καθυστερήσει να βγει η απόφαση, η οποία υπενθυμίζεται ότι ήταν 2-1 υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και αρνητική για την Μονή, σε ότι αφορά τους τίτλους κυριότητας, για τη λίμνη Βιστωνίδα.

---
ΠΗΓΗ: piazzadelpopolo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News