Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ήλιος φόβος για τη γη

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι το 2013 μια τεράστια ηλιακή φλόγα θα παραλύσει τη γη προκαλώντας διακοπές ρεύματος και παγκόσμιο χάος.

Κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί στο πλανήτη μας. Η τελευταία φορά ήταν το 1859 με καταστροφικές συνέπειες. Μιας μικρότερης έκτασης ηλιακή φλόγα συνέβη το 1989 στο Κεμπέκ του Καναδά όπου έβγαλε εκτός λειτουργίας έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Χθες ο Βρετανός υπουργός άμυνας Λίαμ Φόξ συγκάλεσε έκτακτη συνδιάσκεψη στο Λονδίνο και κάλεσε τους επιστήμονες να οικοδομήσουν μια στρατηγική αντιμετώπισης μιας...
πιθανής καταστροφής που σχετίζεται με τον Ήλιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μια απότομη αύξηση της μαγνητικής ενέργειας στην ατμόσφαιρα θα οδηγήσει σε καταιγίδες ακτινοβολίας που θα προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, στις αερομεταφορές και στα τηλεοπτικά δίκτυα.

Μετά το πέρας της χθεσινής συνδιάσκεψης ο Δρ. Άβι Σκρόυν, πρώην σύμβουλος της Αμερικανικής κυβέρνησης τόνισε "Μια γεωμαγνητική καταιγίδα θα μπορούσε να καταστρέψει τα έθνη όλης της γης. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την καταστροφή για να δράσουμε".

---
ΠΗΓΗ: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News