Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Σε δύσκολη θέση ο Παναγιώτης Ψωμιάδης!

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος του Παναγιώτη Ψωμιάδη από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, αναφορικά με το σκάνδαλο των απευθείας μισθώσεων σχολικών λεωφορείων από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά μαθητών.

Το γεγονός αποτελεί μεγάλο «αγκάθι» για την υποψηφιότητα του Νομάρχη Θεσσαλονίκης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πολλοί θα είναι αυτοί που δίκαια ή άδικα θα κατακρίνουν τον κ. Ψωμιάδη και θα καταπιαστούν από αυτό με σκοπό τον διασυρμό.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε από το 2006 έπειτα από μήνυση νομαρχιακού συμβούλου ενώ με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης διαπιστώθηκε ότι δαπανήθηκαν από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης υπέρογκα ποσά πάνω από τις προβλεπόμενες πιστώσεις για τις προκηρυχθείσες συμβάσεις τα έτη 2004-2007. Συγκεκριμένα, μόνο για τη σχολική χρονιά 2005-2006 η Νομαρχία υπερέβη το προβλεπόμενο κονδύλι κατά 4.905.783 ευρώ. Την ίδια χρονική περίοδο ανατέθηκαν απευθείας δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στο Πανόραμα έναντι του ποσού των 2.000 ευρώ ημερησίως, τη στιγμή που η ανώτατη επιτρεπόμενη δαπάνη ανέρχεται σε 262,02 ευρώ, καθώς πρόκειται για αστική περιοχή και οι μαθητές έπρεπε να μετακινούνται με δική τους δαπάνη καταβάλλοντας μειωμένο εισιτήριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, «Οι διαγωνισμοί κατά την εξέλιξή τους απέβησαν άγονοι, οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης με την έκθεσή τους ουσιαστικά μας απαγορεύουν τη μεταφορά στον Νομό Θεσσαλονίκης, διότι τη χαρακτηρίζουν ως αστική περιοχή, ενώ καλούμαστε επανειλημμένα να απολογηθούμε στις δικαστικές αίθουσες. Επομένως, η όποια ενέργειά μας προσκρούει πλέον στην άρνηση του αρμόδιου υπουργείου να τροποποιήσει τον υφιστάμενο νόμο που θα δώσει διέξοδο στο πρόβλημα των μαθητών. Η Νομαρχία πλέον δεν φέρει καμία ευθύνη. Οι μαθητές δεν θα μπορούν να μετακινηθούν προς το σχολείο τους. Δεν πάει άλλο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News