Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Σε εξέλιξη ο καθαρισμός της τάφρου του Βορεινού

Σε μια πολύ σημαντική παρέμβαση προχώρησε η Δ.Ε.Κ.Ε. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Δήμο Αριδαίας. Πρόκειται για τον καθαρισμό της τάφρου του Βορεινού, μήκους 3 χιλιομέτρων, ο οποίος βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης. Με την ολοκληρωμένη αυτή παρέμβαση αναμένεται να επιλυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόβλημα των πλημμυρών που παρουσιάζονται στην περιοχή για τα επόμενα τουλάχιστον 30 χρόνια .
Στα πλαίσια αυτά, κλιμάκιο της ΔΕΚΕ, συνοδευόμενο από το Δήμαρχο Αριδαίας, Πέτρο Ζέρζη, επισκέφτηκαν την τάφρο του Βορεινού, προκειμένου να επιτηρήσουν την πορεία των εργασιών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, τόσο για την ποιότητα του αποτελέσματος, όσο και για τη ταχεία διεκπεραίωσή του έργου από τον ανάδοχο εργολάβο .
Αναφερόμενος στο έργο αυτό, ο Δήμαρχος Αριδαίας σημείωσε τα εξής: “Έχουμε καταφέρει στη διάρκεια της θητείας μας να κάνουμε πολύ σημαντικά βήματα στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου, με μια σειρά παρεμβάσεων, μικρότερης και μεγαλύτερης εμβέλειας, τόσο στην έδρα του Δήμου, όσο και στα Τοπικά Διαμερίσματα. Στα πλαίσια αυτά, τα τελευταία 2 χρόνια είχαμε επικεντρώσει το ενδιαφέρον μας μεταξύ άλλων και στην τάφρο του Βορεινού, η οποία δεν είχε καθαριστεί ολοκληρωμένα για δεκαετίες, προκαλώντας πολλά προβλήματα σε περιόδους βροχοπτώσεων. Γι' αυτό το λόγο, προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πραγματοποιήσαμε μια σειρά επαφών με τη Δ.Ε.Κ.Ε., προκειμένου να την πείσουμε για την αναγκαιότητα του καθαρισμού της.
Η συντονισμένη προσπάθεια και η αποφασιστική βούληση της δημοτικής αρχής οδήγησε σε αυτή τη θετική κατάληξη. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την άριστη συνεργασία μας με τη Δ.Ε.Κ.Ε. και κυρίως για το αποτέλεσμα, το οποίο θα ανακουφίσει την περιοχή από τις πλημμύρες και θα προστατεύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες των δημοτών μας. Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν άμεσα και σε άλλα επικίνδυνα σημεία, όπως για παράδειγμα στο χείμαρρο της Μπέλιτσας, του Πορροϊου, της Τόπλιτσας και των Προμάχων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News