Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Περισσότερες φοιτητικές εστίες φέτος

Η κ.Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε σήμερα το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας ανακοινώνοντας ότι
«Δυόμισι χιλιάδες επιπλέον δωμάτια παραδίδονται στους δικαιούχους φοιτητές στις εστίες της χώρας, μετά τον εξορθολογισμό του συστήματος».

Αυτά τα δωμάτια να πούμε ότι προέκυψαν από ξεσκαρτάρισμα, αφού πολλοί ήταν οι φοιτητές που κατείχαν δωμάτια για αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρξει το φαινόμενο της υπενοικίασης, με την υπουργό να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ότι πρέπει να δικαιούνται δωμάτια, οι φοιτητές που το έχουν πραγματικά ανάγκη και συμπληρώνουν τα απαραίτητα κοινωνικά κριτήρια.

Έτσι λοιπόν με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, θα υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιοτικού τομέα, έτσι ώστε στα κέντρα των πόλεων να λειτουργήσουν τα διαμερίσματα ως φοιτητικές εστίες.

Επίσης αλλάζει το καθεστώς σίτισης, που μέχρι τώρα περιόριζόταν στο ένα γεύμα (μεσημεριανό) και ένα δείπνο χωρίς καμία δυνατότητα επιλογής και από φέτος οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα μιας πλήρους σίτισης με ένα πλήρες μενού.

Ακόμη οι φοιτητικές εστίες διαχειρίζονται από το ΕΙΝ και σε αυτές διαμένουν περίπου 8.000 φοιτητές. Το ακαδημαικό έτος 2009-2010 υπεβλήθησαν 1.854 νέες αιτήσεις πρωτοετών και παλαιών ετών, εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν οι 1.844.

Έτσι λοιπόν η αναμενόμενη διαθεσιμότητα κλινών, μετά τις ενέργειες από την πλευρά της διοίκησης, θα είναι της τάξεως των 2.150 θέσεων, με ποσοστό 27% της δυναμικότητας του ΕΙΝ.

Για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 έχουν κατατεθεί 1.458 αιτήσεις παλαιών ετών, ενώ αναμένονται οι αιτήσεις των πρωτοετών στις οποίες θα δωθεί μεγαλύτερη προτεραιότητα.

---
ΠΗΓΗ: neolaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News