Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σειρά Καραμανλή για Βατοπέδι

Την κλήτευση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αποφάσισε η επιτροπή για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου. Άγνωστο εάν θα παραστεί για να καταθέσει ή εάν θα στείλει υπόμνημα.

Στην προανακριτική για το Βατοπέδι καλείται ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μετά την ομόφωνη απόφαση των μελών της επιτροπής.

Την πρόταση για κλήτευση έκανε ο ΛΑΟΣ και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους βουλευτές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ.

Προς τούτο συντάχθηκε επιστολή με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός, καλείται να συμβάλει με όποιο τρόπο επιθυμεί στην έρευνα:

"Η Επιτροπή έκρινε ομόφωνα πως θα ήταν χρήσιμο να συμβάλλετε και με την δική σας μαρτυρία στην διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Προς τούτο, είμαστε στην διάθεσή σας, να προσδιορίσουμε από κοινού, τον προσφορότερο τρόπο για την συμβολή σας αυτή" αναφέρεται.

Ενστάσεις υπήρξαν ωστόσο, για τον τρόπο σύνταξης της επιστολής, καθώς οι βουλευτές της ελάσσονος αντιπολίτευσης έκριναν πως η διατύπωση δίνει πρόσφορο έδαφος στον πρώην πρωθυπουργό, να αρνηθεί να καταθέσει και αντιπρότειναν την ίδια διατύπωση με τις επιστολές που συντάχθηκαν έως τώρα, για τους πρώην υπουργούς που κλήθηκαν να καταθέσουν.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν αποχωρήσει από την επιτροπή καταγγέλλοντας σκευωρία προκειμένου να εμπλακεί ο πρώην πρωθυπουργός.

"Η πράσινη πολυκατοικία μαζί με το ΛΑΟΣ αποφάσισαν τη κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού", δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Δένδιας σχολιάζοντας καυστικά για το θέμα, ενώ αντέδρασαν και άλλοι βουλευτές όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος δεν απάντησε εάν ο πρώην πρωθυπουργός προτίθεται να παραστεί και να καταθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι ως πρώην πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής έχει δικαίωμα να μην προσέλθει ενώπιον της επιτροπής, αλλά να αποστείλει υπόμνημα.

---
Πηγή: News24.gr
(Της Μαρίνας Χατζηδημητρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News