Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλη διάκριση για την πόλη της Βέροιας.

Η Βέροια επιλέχθηκε ανάμεσα στις 10 πόλεις της Ευρώπης που θα προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και αυτό διότι έχει εμπλακεί ενεργά στη μελέτη που έγινε από το URBACT με θέμα «Απαντήσεις Πόλεων στην Οικονομική Κρίση». Την Δήμαρχο Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη έχει προσκαλέσει στη Λιέγη του Βελγίου ο Jean-Loup Drubigny επικεφαλής της Γραμματείας URBACT, προκειμένου να συμμετέχει στο ετήσιο συνέδριο που διοργανώνεται 30 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου 2010 στην ίδια πόλη. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Υπουργοί από τη χώρα φιλοξενίας, τοπικοί εκλεγμένοι από όλη την Ευρώπη και συνεργάτες του URBACT.

Ακολουθεί η πρόσκληση:

URBACT Secretariat
194 Avenue de President
93217 Saint-Denis La Plaine,
France

Προς την
Πόλη της Βέροιας
Μητροπόλεως 46
59100 Βέροια
Υπόψη Δημάρχου
Κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου

Saint – Denis, 15/09/2010
Θέμα: Πρόσκληση στο Ετήσιο Συνέδριο του URBACT, στις 30 Νοεμβρίου και 1
Δεκεμβρίου 2010 στη Λιέγη (Βέλγιο)

Αγαπητή κυρία Δήμαρχε,
Η πόλη της Βέροιας έχει εμπλακεί ενεργά στη μελέτη που έγινε από το URBACT με θέμα «Απαντήσεις Πόλεων στην Οικονομική Κρίση» και σας ευχαριστούμε για την σημαντική συμβολή σας.
Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής θα παρουσιαστούν στο ετήσιο συνέδριο του URBACT, που θα πραγματοποιηθεί στη Λιέγη του Βελγίου στις 30 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου 2010. Την 1η Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της ολομέλειας (11.00-12.30), πέντε αιρετοί από τις πόλεις που συμμετείχαν στη μελέτη θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να συζητήσουν πολιτικές και εμπειρίες. Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς αν συμμετείχατε στην στρογγυλή τράπεζα και μοιραζόσασταν τις προκλήσεις στην πόλη σας, όπως περιγράφονται στην σχετική μελέτη. Βεβαίως, καλείστε να συμμετέχετε σε όλο το διήμερο συνέδριο. Το συνέδριο του URBACT θα συγκεντρώσει όσους συνδέονται με τη λήψη αποφάσεων στην πολεοδομική πολιτική και ασκούντες το επάγγελμα, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε ολοκληρωμένες βιώσιμες αστικές πολιτικές. Πάνω από 400 άτομα συμμετέχουν στο συνέδριο: εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Υπουργοί από τη χώρα φιλοξενίας, τοπικοί εκλεγμένοι από όλη την Ευρώπη, συνεργάτες του URBACT.
Τέλος, θα θέλαμε να σας προτείνουμε να συμμετέχετε σε άρθρο με τα αποτελέσματα της μελέτης και τις προσπάθειες των πόλεων να μετριάσουν τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης. Το άρθρο θα συν-υπογραφεί και από τις 10 πόλεις που συμμετέχουν στη μελέτη (Dublin, Galati, Gijon, Tyvaskyla, Malmo, Newcastle, Rotterdam, Tallinn, Turin, Veria) και θα δημοσιευτεί σε καθημερινή εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας στην Ευρώπη.
Η λεπτομερής ημερήσια διάταξη του συνεδρίου και χρήσιμες πληροφορίες θα σας αποσταλούν σύντομα και θα είναι επίσης διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του URBACT (www.urbact.eu). Σας ενημερώνουμε επίσης ότι τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής θα επιβαρύνουν το URBACT.
Με εκτίμηση

Jean-Loup Drubigny
Επικεφαλής της Γραμματείας URBACT


---

ΠΗΓΗ: laikoura.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News