Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Λουκέτο σε Εργαστήρι για ΑΜΕΑ στη Νάουσα

Για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση στην υπουργό Εργασίας ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής του κόμματος Τάσος Κουράκης!

Κλειστή βρήκαν την πόρτα του Δημιουργικού Εργαστήρι Ατόμων με Αναπηρία «ΥΦΑΔΙ», που βρίσκεται στη Νάουσα, περίπου 40 άτομα, ηλικίας από 24 έως 50 ετών, τα οποία παρουσιάζουν κινητικά προβλήματα, νοητική υστέρηση και διάφορα σύνδρομα ελαφριάς μορφής. Το Εργαστήριο λειτουργεί από το 2000 και στεγάζεται στο κτίριο του Κέντρου Εργαζόμενης Νεότητας (Κ.Ε.ΝΕ) Νάουσας. Από το 2009 με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ανανεώθηκε η παραχώρηση τριών χώρων για τρία έτη.

Ωστόσο, στις 16 Ιουλίου του 2010 με έγγραφο του ΟΕΕ το Δημιουργικό Εργαστήρι Νάουσας «ΥΦΑΔΙ» διώχνεται από το κτίριο του ΚΕΝΕ. Ζήτησε, μάλιστα, από την Τοπική Υπηρεσία Νάουσας του ΟΕΕ να αλλάξει την κλειδαριά του κτιρίου και να μην επιτρέψει σε κανέναν να κάνει χρήση του χώρου του Κ.Ε.ΝΕ, με αποτέλεσμα σήμερα να μην έχει κανείς από το Δημιουργικό εργαστήρι πρόσβαση στο κτίριο.

Για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση στην υπουργό Εργασίας ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής του κόμματος Τάσος Κουράκης καλώντας το υπουργείο να απαντήσει αν προτίθεται να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην περιοχή της Νάουσας και αν θα άρει την απόφαση του ο ΟΕΕ όσον αφορά τη χρήση του κτιρίου.

Το «ΥΦΑΔΙ» στη σχεδόν δεκαετή λειτουργία του βοήθησε τα ενήλικα ΑμεΑ να αποκτήσουν επαγγελματικές δεξιότητες και τη δυνατότητα να δημιουργούν και να έχουν ένα ελάχιστο εισόδημα. Έγιναν αθλητές και μάλιστα με σημαντικές διακρίσεις ενώ ανέβασαν και θεατρικές παραστάσεις.

---
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News