Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Έφτασε ο Τίμιος Σταυρός...

Έφτασε χθες ο Τίμιος Σταυρός από τα Ιεροσόλυμα στη Θεσσαλονίκη μέσω θαλάσσης!

Η υποδοχή του Τίμιου Σταυρού έγινε στο χώρο του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης. Στη συνέχεια σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή μέσω των οδών Κοσμά Αιτωλού και Β. Όλγας και ο τίμιος Σταυρός μεταφέρθηκε στον Ιερό ναό όπου και ψάλθηκε επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Η 14η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως ημέρα εορτασμού της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού το έτος 326 μ.Χ όταν - αμέσως μετά την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, ο τότε Πατριάρχης Ιεροσολύμων Μακάριος έστησε τον Τίμιον Σταυρό στο ναό του Πατριαρχείου για προσκύνημα από τους πιστούς.

2 σχόλια:

  1. Στο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Θεσσαλονίκη (στη διασταύρωση των οδών Δελφών και Μιαούλη). Θα τελούνται Θεία Λειτουργία, Αγιασμός, Ευχέλαιο, Παράκληση, Χαιρετισμοί και Αγρυπνία έως την ερχόμενη Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, οπότε και μετά τη θεία λειτουργία ο Τίμιος Σταυρός θα επιστρέψει στα Ιεροσόλυμα όπου φυλάσσεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News