Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ 1-0

«ΠΑΟΚάρα είμαι χάλια, βλέπω έναν αετό με δύο κεφάλια» τραγουδούσαν στα Πηγάδια οι οπαδοί του «δικεφάλου» όμως η ομάδα τους ήταν που… δεν βλέπονταν και έχασε με 1-0 από την Ξάνθη (Πόι με πέναλτι). Κόκκινη ο Κοντρέρας.


Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάμε για την διαφορά απόδοσης του ΠΑΟΚ μέσα και έξω από την Τούμπα, αλλά εφόσον αυτό συνεχίζεται δεν γίνεται να το παραβλέπουμε. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη σε ένα ακόμα ματς εκτός Θεσσαλονίκης ήταν αγνώριστη. Γνώρισε την ήττα από τον εξαιρετική Ξάνθη με 1-0 στα Πηγάδια και προβλημάτισε για ακόμα μία φορά φέτος με την απόδοσή της.


Με οδηγό τον Παράσχο η πρώτη νίκη της Ξάνθης


Ο Γιώργος Παράσχος ποτέ του δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος προπονητής στην πρώτη του φορά που κάθισε στον πάγκο της ακριτικής ομάδας, μετά την επιστροφή του, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον «δικέφαλο του βορρά». Και όχι μόνο δεν χαρίστηκε στην αγαπημένη του ομάδα, αλλά οδήγησε την Ξάνθη στη νίκη. Μια νίκη που ήταν η πρώτη για το φετινό πρωτάθλημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Πόι που εκτός του γκολ που πέτυχε είχε συνολικά εξαιρετική εμφάνιση, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Μαρσελίνιο και Γκσμπούρνινγκ που όταν χρειάστηκε κατέβασε ρολά.


Φωνές για διαιτησία


Μπορεί η απόδοση του ΠΑΟΚ να ήταν σε ένα ακόμα ματς τραγική, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς φωνάζουν για την διαιτησία και συγκεκριμένα για δύο φάσεις. Αρχικά για το πέναλτι που δεν δόθηκε στην ανατροπή του Ελ Ζαρ, σε μία εξαιρετικά δύσκολη φάση στο 55’. Οι «ασπρόμαυροι» στέκονται και στην φάση του 71’ όταν ο Σαλπιγγίδης φαίνεται να φεύγει από κανονική θέση με τον βοηθό να δείχνει οφσάιντ.


Εξαιρετικό ξεκίνημα και για τους δύο


Στο πρώτο μέρος και ειδικά στο ξεκίνημα το θέαμα που παρουσίασαν και οι δύο ομάδες ήταν πολύ καλό. Τόσο η Ξάνθη όσο και ο ΠΑΟΚ βγήκαν μπροστά για να ανοίξουν το σκορ, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να το πετύχουν.


Καθαρό πέναλτι και 1-0


Αυτή τελικά που μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ήταν η Ξάνθη στο 25’. Ο Μαρσελίνιο ανατράπηκε από τον Κοντρέρας με τον διαιτητή να δείχνει σωστά το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Πόι κάνοντας το 1-0. Μάλιστα μέχρι να ολοκληρωθεί το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν πιο κοντά στο να κάνουν το 2-0, από το να δεχτούν την ισοφάριση.


Το κράτησε άνετα


Στην επανάληψη παρότι και πάλι ο ρυθμός ήταν γρήγορος, η Ξάνθη δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να κρατήσει αυτό το πολύτιμο 1-0. Με τους μέσους να νικάν κατά κράτος τους αντιπάλους τους και τον Γκσμπούρνινγκ να δηλώνει παρών όταν χρειάστηκε, οι… ακρίτες έφτασαν σε μία σπουδαία νίκη, που μάλιστα στις αντεπιθέσεις θα μπορούσε να είχε πάρει και μεγαλύτερη έκταση.


MAN OF THE MATCH: Ο Γκσμπούρνινγκ για ακόμα μία φορά ήταν ο άνθρωπος που κράτησε με τις αποκρούσεις του την Ξάνθη. Όταν χρειάστηκε κατέβασε τα ρολά πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση.


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλος ο ΠΑΟΚ είναι ένας αδύναμος κρίκος. Οι θεσσαλονικείς έχουν ξεχάσει τον καλό τους εαυτό και πραγματικά δεν θυμίζουν σε τίποτα την περσινή ομάδα που τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πόι, σκόρερ του μοναδικού τέρματος στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του. Όχι τόσο για το γκολ που πέτυχε, όσο συνολικά για την εμφάνισή του.


Η ΓΚΑΦΑ: Ο Κοντρέρας δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια λάθη όπως το σημερινό στην φάση του πέναλτι. Ο Χιλιανός αμυντικός έχασε τον Μαρσελίνιο και αναγκάστηκε να υποπέσει σε πέναλτι.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Το πέναλτι που σφύριξε υπέρ της Ξάνθη ήταν κανονικότατο. Ωστόσο ο Σιδηρόπουλος θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και στην ανατροπή του Ελ Ζαρ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είχε μία συνολικά πολύ καλή διαιτησία.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Αν δεν συνηθίσει να παίζει το ίδιο καλά και μακριά από την Τούμπα, ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη και πάλι έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και έδωσε το δικαίωμα στην εξαιρετική Ξάνθη να πάρει μια άνετη νίκη.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ


SKODA Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Γκλέισον (61' Αντεφέμι), Μπόατενγκ, Τζάγκι, Πόι, Βασιλακάκης (71' Σουάνης), Κατόνγκο, Μαρσελίνιο (69' Στιούαρτ), Βάλλας, Στρμπα.


ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαΐντι, Γκαρσία (67' Κριστιάνο), Βιτόλο, Σαλπιγγίδης (80' Παπάζογλου), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Φιλομένο (53' Eλ Ζαρ).


---
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News